20.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Μπόουλιν, η μετά… Χάτσερ πτώση και η πίεση στον Ηρακλή

Οι «μετασεισμοί» της ήττας στα προημιτελικά του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ που δεν επέτρεψε στον Ηρακλή να έχει μια ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση του στον τελικό μετά από 25 χρόνια, δεν έχουν εξαλειφθεί και είναι γεγονός ότι δεν είναι ακόμη πλήρως αποσαφηνισμένη η κατάσταση στο Ιβανώφειο, τέσσερις μέρες μετά το αρνητικό αποτέλεσμα και την ένταση που προκλήθηκε.

 


Ξέχωρα από την παραίτηση Καλύβα που θα οδηγήσει την ομάδα σε μία δεύτερη αλλαγή προπονητή σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών αλλά και τον εκνευρισμό που δημιούργησαν στους Αμερικανούς όσα ακολούθησαν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, υπάρχει όπως φαίνεται ένα πραγματικό ζήτημα το οποίο καλούνται να διαχειριστούν οι «κυανόλευκοι». Πρόκειται για τον Σκάιλερ Μπόουλιν που έχει εκφράσει την πρόθεση να αποχωρήσει, όχι εξαιτίας όσων συνέβησαν έξω από τα αποδυτήρια την Τετάρτη -ή ίσως όχι μόνο εξαιτίας όσων έγιναν μετά τον προημιτελικό.

 


Ο Αμερικανός γκαρντ φέρεται να επιθυμεί την αποχώρηση του, επιπρόσθετα γιατί εκτιμάει ότι δεν έχει τον ρόλο που θα έπρεπε να έχει στην ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι οι ισορροπίες στην περιφέρεια της ομάδας μετά την αντικατάσταση του Μπράντον Τσίλντρες με τον Ουίλ Χάτσερ έχουν αλλάξει, κάτι που βέβαια ήταν αναμενόμενο και το είχε προαναγγείλει το basketa.gr, δεδομένου ότι αποκτήθηκε ένας έμπειρος γκαρντ με προσωπικότητα που πήρε τη θέση ενός άπειρου που είχε δευτερεύοντα ρόλο στην ομάδα.

 


Όπως προκύπτει από τη σύγκριση των αριθμών του Αμερικανού στην Basket League, στο διάστημα παρουσίας του Τσίλντρες και σε αυτό του Χάτσερ, ο χρόνος του Μπόουλιν μειώθηκε ελάχιστα αλλά οι αριθμοί του παρουσιάζουν αξιοσημείωτη πτώση...

 

 

Η κάτω του μετρίου πια εικόνα του Αμερικανού επί της ουσίας κάνουν τους «κυανόλευκους» να μην προτίθενται να επιχειρήσουν να τον μεταπείσουν παρότι οι δύο πλευρές θα έχουν αύριο μια νέα, πιθανώς τελευταία συζήτηση. Το θέμα όμως δεν είναι τόσο απλό.

 


Ο Μπόουλιν φέρεται να έχει στα χέρια του προσφορά από τη Γερμανία στο οποίο αγωνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια όμως για τον Ηρακλή δεν είναι εύκολη η απόφαση να του επιτρέψει να φύγει. Όχι άμεσα τουλάχιστον. Δεδομένου ότι οι αλλαγές με τους Ενεχιόνια και Ίμπανκς έγιναν μετά τον πρώτο γύρο, οι «κυανόλευκοι» έχουν διαθέσιμη πια μόνο μία ακόμη αλλαγή ως το τέλος της σεζόν. Αυτό σε συνδυασμό με τον ερχομό του νέου προπονητή, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, κάνει δύσκολη την υπόθεση.

 


Με το ζόρι βέβαια δεν μένει πια κανείς επαγγελματίας αθλητής σε καμία ομάδα και υπάρχουν πολλά παραδείγματα που το επιβεβαιώνουν. Γι' αυτό ο Ηρακλής αναπόφευκτα βγαίνει ή θα βγει στην αγορά με την ελπίδα να μην υπάρξει κάποιο άλλο απρόοπτο μέχρι το τέλος της σεζόν, γιατί πολύ απλά δεν θα έχει τη δυνατότητα άλλης παρέμβασης στο ρόστερ του.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ