20.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τι θα προσφέρει και τι αφήνει με ερωτηματικό η κίνηση «Χάτσερ»

Ακόμη και η πιο επιφανειακή προσέγγιση της κίνησης απόκτησης του Ουίλ Χάτσερ από τον Ηρακλή, οδηγεί σε ξεκάθαρα θετικό πρόσημο αν τα στοιχεία του πολύπειρου γκαρντ αντιπαρατεθούν με εκείνα του παίκτη που αντικαθιστά. Ο Αμερικανός έρχεται για πέμπτη φορά στην Ελλάδα για να να κάνει ακόμη πιο ποιοτικό το backcourt της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Έρχεται όμως για να δημιουργήσει και ερωτηματικά που μόνο στην πράξη μπορούν να απαντηθούν.

 

 

 

Τα κέρδη

 


*Πως να συγκρίνει κανείς τον Χάτσερ με τον Τσίλντρες; Πέραν από την ποιοτική διαφορά των δύο αλλά και τα έτη... φωτός που τους χωρίζει στο επίπεδο της εμπειρίας, είναι σαφές ότι ο Χάτσερ μπορεί να προσφέρει εκτελεστικά και δημιουργικά, ενώ ο προκάτοχος του στα λιγοστά λεπτά που έπαιζε, φαινόταν περισσότερο να δημιουργεί φάσεις για τον εαυτό του, παρά για τους συμπαίκτες του. Φεύγει με μέσο όρο 4,4 πόντων και 1,4 ασίστ σε σχεδόν 12 λεπτά συμμετοχής.

 


*Ο ερχομός του Χάτσερ έρχεται να αποφορτίσει από κάθε άποψη τον Μπόουλιν όταν παίζει στο «1» και κυρίως τον Χάνλαν και τον Σαγκς. Ο Καναδός αγγίζει σχεδόν τα 30 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο ενώ άλλα 26,5 μέτρησε στις πρώτες πέντε αγωνιστικές ο Αμερικανός.

 


*Ο Ηρακλής δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα στο κομμάτι της δημιουργίας ως τώρα, με έναν μέσο όρο 15 ασίστ. Ο Χάτσερ, χωρίς να έχει την πάσα ως πρώτη σκέψη του, μπορεί με την οξυδέρκεια και την εμπειρία του να κάνει απλούστερα τα πράγματα.

 


*Το ίδιο θα γίνει και στο σουτ από μακριά. Ο Ηρακλής εκτέλεσε πολύ καλά από το τρίποντο στα ματς με τον Ιωνικό (6/15) και το Περιστέρι (8/19), αρκετά καλά με τον ΠΑΟΚ (10/26), όχι όμως και σε εκείνα με τον Άρη (8/24) και τον Κολοσσό (6/22). Ο Χάτσερ έχει ποσοστό καριέρας 35,56% στην Basket League (154/433) με 1,6 εύστοχα σουτ πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, αριθμοί που θα είναι το λιγότερο χρήσιμοι στον Ηρακλή.

 


*Ξέχωρα από τους αριθμούς, ο Χάτσερ ανήκει στην κατηγορία των γκαρντ που συνήθως παίρνουν τη σωστή απόφαση κι αυτό είναι πολύτιμο για κάθε ομάδα.

 

 


Οι ενστάσεις

 


*Το σημαντικότερο ερωτηματικό αυτής της κίνησης, είναι η πολύ μεγάλη περίοδος αγωνιστής απραξίας του παίκτη. Αν όλα εξελιχθούν καλά και προλάβει το ματς του Σαββάτου με το Μεσολόγγι, θα έχουν μεσολαβήσει γι' αυτόν 273 μέρες χωρίς επίσημο παιχνίδι στα χέρια και τα πόδια του, αφού το τελευταίο του ήταν στις 7 Μαρτίου. Μεγάλο διάστημα για οποιονδήποτε επαγγελματία αθλητή, πολύ περισσότερο για έναν αθλητή που είναι πια στα 36 του. Μένει να φανεί στην πράξη, σε ποιο βαθμό κατάφερε με ατομική δουλειά να μη χάσει πλήρως τη φόρμα του.

 


*Ο Χάτσερ είναι παίκτης που χρειάζεται την μπάλα για να βγάλει στο παρκέ τα στοιχεία του παιχνιδιού του. Τέτοιος παίκτης είναι ουσιαστικά και ο Χάνλαν και σε μικρότερο ίσως βαθμό ο Σαγκς. Αυτό βέβαια είναι ζήτημα διαχείρισης από τον προπονητή αλλά και τους ίδιους τους παίκτες.

 


*Η άποψη ότι «χίλιοι καλοί χωράνε» και ένας καλός παίκτης είναι χρήσιμος σε οποιαδήποτε ομάδα, είναι λογική όμως το rotation στα γκαρντ αναπόφευκτα θα διαταραχθεί. Δεν μπορεί να έχει κανείς την εντύπωση ότι ο Χάτσερ θα έρθει για να πάρει τα 12 λεπτά συμμετοχής του Τσίλντρες. Ο Μπόουλιν είναι παίκτης των 20 λεπτών οπότε ο Χάτσερ μπορεί να «ροκανίσει» -ανάλογα και με τα σχήματα στα οποία θα χρησιμοποιηθεί- χρόνο από τον Χάνλαν και τον Σαγκς. Βεργίνης και Σχίζας έχουν άλλους ρόλους στην ομάδα όμως και πάλι, είναι παίκτες της περιφέρειας. Αυτό με τη σωστή διαχείριση δεν μπορεί βέβαια να είναι πρόβλημα, αλλά «ευχάριστος πονοκέφαλος».

 


*Ο οικονομικός παράγοντας έρχεται τελευταίος. Σε τελική ανάλυση ο Ηρακλής έχει στο τιμόνι του άνθρωπο που του προσφέρει συνέπεια στα χρόνια που βρίσκεται σε αυτό, τον Θόδωρο Δρακόπουλο. Το ερωτηματικό που μπορεί να τεθεί είναι σε τι αποσκοπεί μία τέτοια κίνηση, με τον Ηρακλή εκτός BCL. Εκτός κι αν βάζει ψηλότερα τον πήχη εντός των συνόρων, όμως κι αυτό είναι κάτι που μόνο ο χρόνος και το παρκέ θα το δείξουν.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ