23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Μπλατ και η επιστροφή του στο «σπίτι» (vid)

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αναφέρθηκε στο «σπίτι» του και τη βαθιά σύνδεσή του με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, μιλώντας στην κάμερα της Ευρωλίγκας.

Η σειρά αφιερωμάτων «To ταξίδι» εστίασε, στο πέμπτο επεισόδιό της, στον 59χρονο προπονητή του Ολυμπιακού.  «Το Τελ Αβίβ είναι ένα υπέροχο μέρος για να μείνεις. Το σπίτι μου. Η Μακάμπι αποτελεί μέρος της ιστορίας μου ως προπονητής. Έχω πολλές σχέσεις, αποτελεί κομμάτι του εαυτού μου. Πήγα εκεί από 20 ετών και η σύνδεσή μου είναι βαθιά. Εννέα χρόνια ήμουν στέλεχος του συλλόγου και ζήσαμε μαζί πολλές σημαντικές στιγμές. Μου καθόρισε την καριέρα μου στην Ευρώπη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός με αφορμή την αναμέτρηση στη «Menora Mivtachim Arena» που διεξήχθη πριν από περίπου ένα μήνα.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αγωνίστηκε ως παίκτης στο Ισραήλ από το 1981 έως το 1993 κι αμέσως μετά ξεκίνησε καριέρα προπονητή. Βρέθηκε ως βοηθός στην «ομάδα του λαού» για πρώτη φορά το 1999 και έκατσε στην άκρη του πάγκου της ως επικεφαλής τις περιόδους 2001-2003 και 2010-2014, με αποκορύφωμα την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στο Φάιναλ Φορ του Μιλάνου.

«Είναι ενδιαφέρον ότι πήραμε την Ευρωλίγκα το 2014 με την ομάδα που ήταν το αουτσάιντερ. Καμία ατομικότητα δεν μας χαρακτήριζε. Ποτέ δεν τα παρατήσαμε, ποτέ δεν είπαμε θα "πεθάνουμε". Ήταν μία ξεχωριστή, ξεχωριστή ομάδα», συμπλήρωσε ο Ντέιβιντ Μπλατ. Δείτε, στο βίντεο που ακολουθεί, ολόκληρο το αφιέρωμα της Ευρωλίγκας στον προπονητή του Ολυμπιακού...

https://www.youtube.com/watch?v=KpWm0TZYp6c



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ