25.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ο Μιλόσεβιτς 3ος ξένος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ

Περίμενε πολύ γι’ αυτήν τη νίκη η ΑΕΚ. Από τις 6 Απριλίου 2008 όταν είχε νικήσει για την κανονική περίοδο με 70-66. Έκτοτε μετρούσε 13 σερί ήττες από τον Παναθηναϊκό. Μέχρι σήμερα που τον νίκησε και ισοφάρισε τη σειρά των ημιτελικών στο 1-1.

 

Το δίδυμο Μιλόσεβιτς-Μαυροειδή έκανε σπουδαία δουλειά με τους δύο παίκτες μάλιστα να μοιράζονται τον άτυπο τίτλο του MVP έχοντας από 20 βαθμούς στο ranking. Ο Βόσνιος μάλιστα που έδειξε για μία ακόμη φορά πόσο απαραίτητος είναι και πόσο μεγάλη ήταν η απουσία του τους προηγούμενους μήνες, σημείωσε μερικά ατομικά επιτεύγματα.

 

Σημαντικότερο όλων αυτό βάσει του οποίου είναι πια από σήμερα ο 3ος ξένος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ. Ο Μιλόσεβιτς με τους 14 πόντους του, έφτασε τους 672 και άφησε πίσω του, τους Ντέρεκ Χάμιλτον (662), Κουάντρε Λόλις (662) και Τόνι Ουάιτ (669).

 

Οι δύο πρώτες θέσεις όμως είναι μακριά. Τις μοιράζονται ο Βίκτορ Αλεξάντερ με 1.015 πόντους και ο Άντριου Μπετς με 1.011.

 

Με το ένα επιθετικό του ριμπάουντ ο Μιλόσεβιτς έφτασε τα 124 στο Πρωτάθλημα και έγινε ο 9ος της σχετικής λίστας για την ΑΕΚ, αφήνοντας πίσω του τον Ροντ Σέλερς που την περίοδο 1992-93 είχε 123.

 

Με τα δύο αμυντικά του ριμπάουντ ο Ντούσαν Σάκοτα έφτασε τα 184 με την ΑΕΚ και ανέβηκε στη 16η θέση αυτής της λίστας, ξεπερνώντας κατά ένα τον Τόνι Κόστνερ που έπαιξε στην ομάδα την περίοδο 1993-94.

 

Ακόμη ο Μιλόσεβιτς με το ένα εύστοχο τρίποντο του έφτασε τα 49 και έπιασε στη 10η θέση της λίστας των ξένων παικτών της ΑΕΚ τον Ρόντρικ Μπλέικνι, αφού ξεπέρασε κατά ένα τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα.

 

 

Σε ομαδικό επίπεδο…

 

Ένα από τα «κλειδιά» της νίκης της ΑΕΚ ήταν το ότι περιόρισε πολύ τα λάθη της. Στην κανονική περίοδο έκανε ως γηπεδούχος 11,8 και σήμερα είχε μόλις έξι ισοφαρίζοντας την κορυφαία εντός έδρας επίδοση της αφού τόσα είχε και κόντρα στη Δόξα Λευκάδας.

 

Η «ένωση» σημείωσε ρεκόρ περιόδου με τα επτά κοψίματα που καταγράφηκαν στην στατιστική της –τέσσερα είχε ο Ελονού. Το προηγούμενο ήταν τα πέντε μπλοκ στο εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό.

 

Η ΑΕΚ έφτασε στην επικράτηση παρότι σούταρε με 64,7% (11/17) από τη γραμμή των βολών, στη χειρότερη εντός έδρας επίδοση της. Η προηγούμενη ήταν εκείνη του αγώνα με το Ρέθυμνο όταν είχε 65,21% (15/23).

 

 

Δεν έκανε λάθη, δεν έβαζε τρίποντα

 

Για τον Γιάννη Μπουρούση το σημερινό ήταν το 290ό παιχνίδι του στην Basket League και έτσι μπήκε στην πρώτη 50άδα της σχετικής λίστας ξεπερνώντας τον Γιάννη Λάππα (289) ενώ «έπιασε» στην 48η θέση τον Κώστα Καϊμακόγλου και τον Μιχάλη Κακιούζη.

 

Παράλληλα ο σέντερ του Παναθηναϊκού με τα τρία επιθετικά ριμπάουντ που είχε σήμερα, έφτασε τα 559 και έφτασε στην 9η θέση του επαγγελματικού Πρωταθλήματος τον Έρικ Μικ.

 

Στη 12η θέση της λίστας των παικτών με τα περισσότερα τρίποντα στην ιστορία του Παναθηναϊκού (από το 1992) ανέβηκε ο Τζέιμς Φελντέιν. Είχε δύο στο σημερινό παιχνίδι, έφτασε τα 123 και ξεπέρασε τον Στράτο Περπέρογλου που στην 5ετία 2007-2012 είχε 121.

 

Σε ομαδικό επίπεδο…

 

Ο Παναθηναϊκός είχε σοβαρό επιθετικό πρόβλημα στο δεύτερο ημίχρονο όταν και σημείωσε 26 πόντους. Είχε 13 στην 3η και 13 στην 4η περίοδο στη χειρότερη εκτός έδρας επίδοση του. Είχε από 14 στην 4η περίοδο του ματς με τον Ολυμπιακό, στην 4η περίοδο του ματς με τη Δόξα, στην 3η περίοδο με τον ΠΑΟΚ, στη 2η με τον Κόροιβο και σε δύο δεκάλεπτα (2η και 4η) με την Κύμη.

 

Μετά τα 1/15 τρίποντα του 1ου αγώνα ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ούτε και σήμερα ίσως το βασικότερο επιθετικό του ατού, έχοντας 4/17.

 

Οι «πράσινοι» όπως και η ΑΕΚ, περιόρισαν πολύ τα λάθη τους κάνοντας μόλις έξι και ισοφαρίζοντας έτσι την καλύτερη φετινή επίδοση τους στην Basket League. Έξι είχαν στο πρώτο ματς της σειράς με την ΑΕΚ αλλά και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ