24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Μακλίν «σκότωσε» τον ΠΑΟΚ (vids)

Το Περιστέρι έκανε ποδαρικό με νίκη στο 2021, «λυγίζοντας» την αντίσταση του ΠΑΟΚ με 76-67, χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Τρε Μακλιν.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της, αλλά ήταν ανώτερη από τον «δικέφαλο του Βορρά». Οι γηπεδούχοι δεν είχαν στη σύνθεσή τους τον Βαγγέλη Μάντζαρη ο οποίος έκανε προθέρμανση αλλά δεν έπαιξε, ενώ για τους φιλοξενούμενους ήταν γνωστή η απουσία του έμπειρου φόργουορντ κι αρχηγού, Βαγγέλη Μαργαρίτη.

Με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα η ομάδα των δυτικών προαστίων «ανέβηκε» στο 6-4, ενώ οι «ασπρόμαυροι» «έπεσαν» στο 4-6.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, στο πρώτο εικοσάλεπτο φάνηκε ότι ο αγώνας θα είχε τον χαρακτήρα ντέρμπι. Στην πρώτη περίοδο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 17-15, ενώ στο δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, το Περιστέρι απάντησε ακριβώς με το ίδιο σκορ και οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου ισόπαλες (32-32).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν κομβικό. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και κατάφεραν να ξεφύγουν με 57-50 στο 30', εκμεταλλευόμενοι τις καλές επιλογές τους στην επίθεση αλλά και τα λάθη των αντιπάλων τους.

Πλέον έπρεπε να διαχειριστούν το προβάδισμά τους στην τελευταία περίοδο. Το έκαναν με επιτυχία και πήραν το ροζ φύλλο με 76-67, βάζοντας «στοπ» στο σερί των τριών διαδοχικών νικών που μετρούσε ο ΠΑΟΚ, μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Άρη Λυκογιάννη.

Ο «ΦΟΝΙΑΣ»: Ο Τρε Μακλίν πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Περιστερίου. Ο Αμερικανός ήταν ο κορυφαίος του παιχνιδιού και ο άνθρωπος του αγώνα για τους νικητές, σταματώντας στους 22 πόντους, με 5/10 τρίποντα. Για τους ηττημένους διασώθηκε ο Μάλκολμ Γκρίφιν με 15 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τρία ήταν τα στοιχεία που αποδείχτηκαν αρκετά για να φτάσουν οι γηπεδούχοι στην επικράτηση. Ήταν καλύτεροι στα ριμπάουντ, στην αναλογία ασίστ/λαθών αλλά και στα τρίποντα. Κυριαρχώντας σε αυτά τα «κομμάτια», η ομάδα του Πεδουλάκη κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos από το παιχνίδι:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ