22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο μαθητής έγινε δάσκαλος

Μεγαλώσαμε μαθαίνοντας ότι οι Ισπανοί είναι οι μετρ του αιφνιδιασμού, αυτοί που -είτε μιλώντας για την Εθνική τους ομάδα, είτε για τους συλλόγους τους- μπορούν να σε “σκοτώσουν” στο “ανοιχτό” γήπεδο. Οι εποχές άλλαξαν, οι Ισπανοί δεν είναι οι μόνοι που τρέχουν το γήπεδο τόσο καλά και χθες μια δική τους ομάδα πέρασε από τη θέση του δασκάλου σε αυτήν του μαθητή.

 

Ο Παναθηναϊκός πήρε 24 πόντους στον αιφνιδιασμό, επίδοση που είναι η καλύτερη του στη φετινή Ευρωλίγκα δεδομένου ότι είχε 21 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Οι πολλοί πόντοι στο transition όμως δεν έχουν αξία αν δεν συνδυαστούν με μία ανάλογα καλή αμυντική επίδοση και υπό αυτήν την έννοια η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πήρε χθες ένα “παράσημο”. Δέχτηκε μόλις έξι πόντους και αυτό το +18 των πόντων στον αιφνιδιασμό αποτελεί επίσης ρεκόρ για τον φετινό Παναθηναϊκό αφού είχε +13 τόσο με τη Ζαλγκίρις όσο και με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (16-3 και στα δύο).

 

Έτσι κι αλλιώς οι 24 πόντοι που πήρε χθες στο “ανοιχτό” γήπεδο ήταν πολύ μακριά από τον εντός έδρας μέσο όρο του στην κανονική περίοδο αφού στα 15 παιχνίδια που έδωσε εκεί, σημείωνε σε κάθε παιχνίδι 11,7 πόντους. Αναλυτικά τα επιμέρους σκορ του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ στο κομμάτι των πόντων από αιφνιδιασμό φέτος...

 

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

ΥΠΕΡ

ΚΑΤΑ

Μπάμπεργκ

4

6

Φενέρμπαχτσε

6

6

Χίμκι

11

7

Ρεάλ

14

8

Μάλαγα

13

9

Μιλάνο

13

9

Μακάμπι

4

20

Εφές

9

0

Μπαρτσελόνα

16

3

ΤΣΣΚΑ

16

11

Ζαλγκίρις

16

3

Μπασκόνια

8

12

Ολυμπιακός

12

5

Ερ.Αστέρας

21

7

Βαλένθια

13

5

Ρεάλ

1ο πλέι οφ

24

6

 

 

Πέραν του παιχνιδιού στον αιφνιδιασμό...

*Δεν υπήρξε ουσιαστική διαφορά στα λάθη μεταξύ των δύο ομάδων (15-16) όμως προέκυψε διαφορά από αυτό το κομμάτι αφού ο Παναθηναϊκός σημείωσε 28 πόντους έναντι 20 της Ρεάλ. Μάλιστα οι 28 πόντοι από τα λάθη αντιπάλου είναι η 2η καλύτερη φετινή επίδοση των “πράσινων” που είχαν 29 στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μάλαγα.

 

*Μοιάζει δευτερεύων μπροστά στα υπόλοιπα όμως έχει την αξία του. Ο Παναθηναϊκός περιόρισε τη Ρεάλ στους τέσσερις πόντους από επιθετικά ριμπάουντ -οι “πράσινοι” είχαν 12- ισοφαρίζοντας το καλύτερο παθητικό τους στη φετινή διοργάνωση. Τέσσερις είχαν δεχτεί από δεύτερες επιθέσεις ακόμη στα εντός έδρας παιχνίδια με Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις και στο εκτός έδρας ματς με την Μπάμπεργκ.

 

*Αν η 1η περίοδος έβαλε το νερό στο αυλάκι, η 3η ήταν αυτή στη διάρκεια της οποίας ο Παναθηναϊκός αποτελείωσε τη Ρεάλ. Σημειώνοντας 31 πόντους στην επίθεση, βελτίωσε και το φετινό ρεκόρ του στο ΟΑΚΑ αφού το προηγούμενο ήταν οι 30 πόντοι που είχε στην 4η περίοδο με την Μπαρτσελόνα και στην 3η με τον Ερυθρό Αστέρα. Δεν ξεπέρασε όμως την επίδοση των 32 πόντων της 4ης περιόδου στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μάλαγα.

 

Συνολικά πάντως πέραν του ότι οι 95 πόντοι στην επίθεση αποτελούν ρεκόρ περιόδου στο ΟΑΚΑ -είχε 94 με τη Ζαλγκίρις αλλά 96 στο Μιλάνο- ο Παναθηναϊκός ακόμη χθες...

 

*Ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση λαθών του στην έδρα του για φέτος κάνοντας 15, όσα είχε και απέναντι στη Μιλάνο.

 

*Έφτασε όμως μία ασίστ μακριά από το ρεκόρ περιόδου αφού καταγράφηκαν στη στατιστική του 23, μία λιγότερη από το εντός έδρας παιχνίδι με τους Ιταλούς.

 

*Ισοφάρισε και το εντός έδρας ρεκόρ περιόδου στις τάπες με τέσσερις, όσες είχε απέναντι στη Φενέρμπαχτσε την ΤΣΣΚΑ και τη Βαλένθια.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ