18.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ο Μάλτσεφ στη θέση του Κουρτινάιτις! (pic)

Μετά από 12 συνεχόμενες ήττες στην Euroleague η Χίμκι αποχαιρέτησε από τον πάγκο της τον Ρίμας Κουρτινάιτις, αφού έβλεπε ότι η κατάσταση της ομάδας υπό τις οδηγίες του ήταν μη αναστρέψιμη. Διάδοχός του στον πάγκο της ρωσικής ομάδας θα είναι ο Αντρέι Μάλτσεφ

Οι φήμες για την αποχώρηση του Κουρτινάιτις κυκλοφόρησαν νωρίτερα σήμερα (15/01) και δεν άργησαν να πάρουν επίσημο χαρακτήρα. H Xίμκι ευχαρίστησε τον 60χρονο τεχνικό για την πολευετή προσφορά του (2011-16, 2019-21) και δήλωσε ότι δεν περίμενε η ομάδα να φτάσει σε αυτή τη δυσμενή αγωνιστική κατάσταση. 

Ο 54χρονος Μάλτσεφ έχει δουλέψει για χρόνια στις παιδικές και εφηβικές ομάδες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, ενώ τη σεζόν 2004-05 ήταν πρώτος προπονητής στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Φέτος βρισκόταν  στο πλευρό του Κουρτσινάιτις ως βοηθός και αποφασίστηκε να του δοθεί μια ευκαιρία για προαγωγή. 

Η Χίμκι γίνεται η τρίτη ομάδα της Euroleague που αλλάζει την τεχνική της ηγεσία φέτος μεσούσης της σεζόν. Πρώτος ήταν ο Ερυθρός Αστέρας με την απόλυση του Σάσα Τζόρτζεβιτς και την πρόσληψη του Ντέγιαν Ράντονιτς και μετά ακολούθησε ο Παναθηναϊκός με την απομάκρυνση του Γιώργου Βόβορα και τη διαδοχή του από τον Όντετ Κάτας που ετοιμάζεται σήμερα (15/01) να κάνει ντεμπούτο απέναντι στη Φενέρμπαχτσε για την 20η αγωνιστική της διοργάνωσης. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ