23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Λάρκιν συγκλονίζει εντός κι εκτός γηπέδου (pics+vids)

Ο Σέιν Λάρκιν εντυπωσιάζει με την παρουσία του στους αγώνες της Αναντολού Εφές όμως σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύει ότι είναι κι ένας σπουδαίος άνθρωπος. Ο 28χρονος Αμερικανός σημείωσε 15 πόντους στην άνετη επικράτηση της ομάδας του επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ εκτός έδρας με 66-90. Ωστόσο αυτή η απόδοσή του δεν προκάλεσε αίσθηση όσο τα λόγια του στην ιστοσελίδα του Ισραήλ Walla και στον δημοσιογράφο Arale Weisberg.

Άπαντες στάθηκαν στα όσα είπε ο πρώην ΝΒΑερ για τον προπονητή του Εργκίν Αταμάν όμως ο άλλοτε παίκτης της Μπασκόνια και των Μπόστον Σέλτικς αναφέρθηκε και σε πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα μιλώντας ακόμα για τον Ιωάννη Παπαπέτρου και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Γι' αυτό επέλεξα τον αριθμό 0»

Μιλώντας για το ξεκίνημα της καριέρας του ο Λάρκιν επισήμανε: «Όταν με κοιτάει κάποιος δεν μοιάζω με παίκτη μπάσκετ. Δεν είμαι ο ψηλότερος ούτε ο πιο δυνατός. Όταν μεγάλωνα κανείς δεν πίστευε ότι θα έφτανα στο ΝΒΑ και στον πρώτο γύρο του ντραφτ, ούτε θα διακρινόμουν στο κολεγιακό πρωτάθλημα και δεν θα κυριαρχούσα στην Ευρωλίγκα με ρεκόρ σκοραρίσματος. Γι' αυτό επέλεξα στη φανέλα μου τον αριθμό 0. Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει τον αριθμό των ανθρώπων που πίστεψαν ότι θα φτάσω εδώ που είμαι. Είναι ένα εργαλείο που με παρακινεί. Όταν έχω ένα κακό παιχνίδι ή νιώθω πόνους, κοιτάζω το στήθος μου και βλέπω αυτήν την ιστορία και καταλαβαίνω ότι πρέπει να συνεχίσω να πολεμάω και να τους κάνω να σιγήσουν».

Μιλώντας για την τωρινή κατάσταση της φορμαρισμένης Αναντολού Εφές που δείχνει να βρίσκει τον καλό της εαυτό ο Λάρκιν ήταν σαφής:

«Επιστρέφουμε εκεί που βρισκόμασταν και θυμόμαστε τη δυναμική που αποκτήσαμε τα δύο τελευταία χρόνια. Το κάνουμε μ' έναν ξεχωριστό τρόπο. Κάθε βράδυ ξεχωρίζει ένας διαφορετικός παίκτης και νομίζω ότι φτάνουμε στο επίπεδο που πρέπει να είμαστε για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Το επιδιώκουμε άλλωστε εδώ και δύο χρόνια».

«Βρήκαμε τον εαυτό μας όταν νικήσαμε την Μπαρτσελόνα»

Αναφερόμενος στην περσινή διακοπή κι ενώ η Αναντολού Εφές έδειχνε άτρωτη ο -κατά πολλούς- κορυφαίος πόιντ γκαρντ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη υπογράμμισε: «Όλοι σκεφτόμασταν τι θα συνέβαινε αν τελείωνε η περσινή σεζόν στην οποία ήμαστε ασταμάτητοι. Ήμαστε οι καλύτεροι κι αισθανθήκαμε ότι θα κερδίζαμε το τρόπαιο της Ευρωλίγκας. Απομακρυνθήκαμε μεταξύ μας εξαιτίας της πανδημίας και η κατάσταση έγινε πιο δύσκολη. Ήταν δύσκολο να βρεις τον εαυτό σου και να κάνεις επανεκκίνηση. Γνωρίζαμε όμως ότι το ταλέντο υπάρχει ακόμα

Νομίζω ότι ξεκινήσαμε να επιστρέφουμε όταν νικήσαμε την Μπαρτσελόνα. Όλοι πιστεύουν ότι είναι υποψήφια για να φτάσει στον τελικό. Τη νικήσαμε δύο φορές κι αποδείξαμε ότι έχουμε την απαραίτητη ποιότητα. Στο μεταξύ κερδίσαμε την Φενέρμπαχτσε και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι άρχισε να υπάρχει η αύρα γύρω από την ομάδα ότι είμαστε καλύτεροι και θα κερδίσουμε με οποιονδήποτε κι αν παίξουμε».

Σχετικά με το γεγονός ότι πριν την έναρξη της σεζόν δεν υπήρξαν αλλαγές στο ρόστερ του συλλόγου ο «εκρηκτικός» Αμερικανός υποστήριξε:

«Μέσα σ' έναν χρόνο από την τελευταία θέση φτάσαμε στον τελικό και πέρσι ήμαστε οι καλύτεροι. Έτσι στο φινάλε δεν μου προκάλεσε έκπληξη αυτή η απόφαση και ήταν λογική. Ήμουν πολύ χαρούμενος που το έκαναν αυτό. Είμαστε πιο ώριμοι και πιο έμπειροι και η χημεία μεταξύ μας γίνεται όλο και καλύτερη. Είμαστε πιο επικίνδυνοι από ποτέ αλλά τώρα που το έχουμε πει θα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά».

«Τί μπορεί να κάνει ο Αντετοκούνμπο που δεν μπορώ να το κάνω εγώ;»

Ο Σέιν Λάρκιν ως γνωστόν δίνει μάχη με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και δεν έκρυψε ότι ένα από τα μεγάλα σοκ της ζωής του ήταν τη βραδιά του ντραφτ του 2013. Τότε περίμενε ότι θα άκουγε το όνομά του ως επιλογή των Μιλγουόκι Μπακς στη θέση 15. Χαρακτηριστικά αποκάλυψε ότι: «Εκείνο το καλοκαίρι είχα κάνει προπόνηση με τους Μπακς και υπήρχαν αρκετές αξιολογήσεις που έλεγαν ότι θα με επιλέξουν. Πριν από τη στιγμή της ανακοίνωσης η κάμερα ήρθε μπροστά μου. Ξαφνικά ανακοίνωσαν ένα όνομα που δεν είχα ακούσει ποτέ (σ.σ. τον Γιάννη Αντετοκούνμπο). Είπα στον εαυτό μου "Ποιος; Αυτός ο τύπος από την Ελλάδα είναι ψηλός αλλά είναι τόσο κοκαλιάρης. Τί μπορεί να κάνει που δεν μπορώ να το κάνω εγώ;" Λοιπόν ήδη γνωρίζουμε ότι είχαν πάρει τη σωστή απόφαση».

Αναφορικά με τη διαμάχη της FIBA με την EuroLeague που ανάγκασε τον ίδιο τη μία μέρα να παίζει με την Εφές στο Βελιγράδι και την επομένη με την Εθνική Τουρκίας στα «παράθυρα» ο Λάρκιν ξεκαθάρισε: 

«Αυτή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Θέλεις να είσαι στα καλύτερά σου στην Ευρωλίγκα και οι εθνικές ομάδες έχουν τόση υπερηφάνεια και αισθάνεσαι ότι εκπροσωπείς μία χώρα. Οπότε κι εκεί θέλεις να είσαι όσο το δυνατόν καλύτερος. Όταν πρέπει να παίζεις την επόμενη μέρα είναι πολύ δύσκολο».

«Έπαιζα με πόνους στα γόνατα αλλά ήταν μία τρελή προσπάθεια»

Ως γνωστόν το περασμένο καλοκαίρι ο σούπερ σταρ της Αναντολού Εφές χειρουργήθηκε και στα δύο γόνατα. Αναφερόμενος στην κατάστασή πριν τις επεμβάσεις αλλά και στην αποθεραπεία του σχολίασε:

«Έπαιξα με πολύ πόνο αλλά ήταν μία τρελή προσπάθεια για να φτάσουμε στον στόχο που είχαμε θέσει για τους εαυτούς μας. Θα μπορούσα να είχα κάνει την επέμβαση το προηγούμενο καλοκαίρι αλλά δεν ήθελα να βγω από το ρυθμό μου. Δεν ήθελα να σταματήσω. Ο κορονοϊός μου έδωσε την ευκαιρία να φροντίσω τον εαυτό μου.

Δεν θα έλεγα ότι ανησύχησα για την επιστροφή μου. Ήξερα κάποια στιγμή ότι θα επανέλθω. Η διαδικασία της αποθεραπείας και της ανάκαμψης δεν είναι ποτέ τόσο εύκολη όσο υπολογίζεται. Στην αρχή οι γιατροί μου είπαν τρεις μήνες μετά το χειρουργείο θα ήμουν ήδη έτοιμος για να παίζω. Αυτό έπρεπε να συμβεί τον Σεπτέμβριο αλλά έφτασε τέλος Οκτωβρίου κι ακόμα δεν ένιωθα καλά. Ήταν απογοητευτικό αλλά ξέρω ότι έτσι είναι το μπάσκετ. Έπρεπε να περάσω αυτές τις καταστάσεις για να βρεθώ εδώ».

Για τη διαφορά στον τρόπο που συμπεριφέρεται στο παρκέ καθώς πλέον προσπαθεί να είναι πιο ομαδικός είπε χαρακτηριστικά:

«Την περσινή χρονιά εκτός από την επιθυμία που υπήρχε για να κερδίσουμε τρόπαια ήθελα να σπάσω ρεκόρ και να είμαι ο MVP. Το ήθελα πραγματικά. Τώρα το προσωπικό μου θέμα είναι νάνος μπροστά στους μεγάλος στόχους. Θέλουμε να πετύχουμε αυτό που δεν πετύχαμε την προηγούμενη χρονιά. Όταν η ομάδα δυσκολεύεται και χρειάζεται να βάλω 20 ή 25 πόντους θα προσπαθήσω να το κάνω. Κι αν όχι, δεν έχω κανένα πρόβλημα να πετύχω 10 πόντους και να διαχειριστώ σωστά το παιχνίδι».

«Ο Τζέιμς, ο Παπαπέτρου και ο Τζένκινς»

Φυσικά η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην φτάσει σε συμπαίκτες κι αντιπάλους οι οποίοι τον έχουν εντυπωσιάσει, αλλά και στο EuroLeague Fantasy το οποίο αποκτά ολοένα και περισσότερους φαν. Ο ίδιος ο Λάρκιν δεν δίστασε να κατονομάσει ποιους παίκτες θα επέλεγε στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και τους δυσκολότερους αμυντικούς που έχει συναντήσει λέγοντας:

«Οι καλύτεροι αμυντικοί που έχω συναντήσει είναι δύο. Ο ένας είναι ο Τσαρλς Τζένκινς που είναι πραγματικά σκληρός και ο ο Φακούντο Καμπάτσο ο οποίος είναι πολύ γρήγορος και προσπαθεί να σου κλέψει την μπάλα με επιθετικό τρόπο.

Στο Fantasy θα έπαιρνα στην ομάδα μαζί μ' εμένα τους Μάικ Τζέιμς, Αλεξέι Σβεντ που σκοράρουν αλλά και πασάρουν πολύ καλά. Η θέση του σμολ φόργουορντ είναι δύσκολη όμως νομίζω ότι θα διαλέξω τον Ιωάννη Παπαπέτρου και σέντερ θα έπαιρνα τον Αρτούρας Γκουντάιτις. Για έκτο παίκτη θα πρέπει να επέλεγα τον εαυτό μου αλλά και ο Βάσα (σ.σ. Μίτσιτς) είναι αδύνατο να μείνει εκτός».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ