17.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Λάνγκφορντ έσβησε τη φωτιά

Η ΑΕΚ έκανε ό,τι μπορούσε για να... χάσει από τον Πανιώνιο, αλλά δεν τα κατάφερε. Χάρη στον Κιθ Λάνγκφορντ, που επέστρεψε δριμύτερος μετά τον τραυματισμό του, νίκησε στην παράταση τον φιλότιμο Πανιώνιο με 101-96 (κ.α. 84-84), σημειώνοντας τη 14η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, που τη διατηρεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Χωρίς Ζήση, Γκίκα και Ρογκαβόπουλο η ΑΕΚ, χωρίς Σάμιουελς και Μπάουμαν για πρώτη φορά ο Πανιώνιος.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τον αγώνα παίζοντας χαλαρά στην άμυνα, κάτι που επέτρεψε στον Πανιώνιο να βρει χώρους, να σκοράρει με τους Ντούρεν και Καμαριανό και να προηγηθεί με 15-10 στο 5'. Στη συνέχεια ωστόσο η Ένωση βελτίωσε κάπως αυτό το κομμάτι, έλεγξε τα ριμπάουντ και πήρε το προβάδισμα, το οποίο διατήρησε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Μετά από κάτι παραπάνω από ένα μήνα ο Κιθ Λάνγκφορντ επανήλθε στη δράση και φάνηκε σα να μην είχε λείψει μια μέρα, καθώς με το που πέρασε στο παρκέ άρχισε να σκοράρει δίχως να δείχνει ιδιαίτερα επηρεασμένος από την αποχή. Η ΑΕΚ είχε δυναμική παρουσία στο επιθετικό ριμπάουντ κι αυτό τής επέτρεπε να διορθώνει κάπως το κακό ποσοστό της στα τρίποντα, ενώ συνολικά σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνο έδειχνε να παίζει τον Πανιώνιο όπως η γάτα με το ποντίκι.

Σε ρυθμό ρελαντί, έπαιρνε μια μικρή διαφορά, χαλάρωνε λίγο κι όταν ο Πανιώνιος πλησίαζε, ξέφευγε πάλι για λίγο. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 23-17 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, 33-26 στο 16' και 37-31 στο 18', ενώ έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 42-38.

Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο και στην τρίτη περίοδο. Η ΑΕΚ έδειχνε να ρολάρει επιθετικά βρίσκοντας λύσεις αρχικά από τον Χρυσικόπουλο και στη συνέχεια από τον Τολιόπουλο, έτσι διατηρούσε το προβάδισμα απέναντι σε έναν Πανιώνιο που το πάλευε και συνέχιζε να μειώνει όταν η Ένωση προσπαθούσε να ξεφύγει. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 52-44 στο 23', 57-49 στο 25' και 60-51 στο 27', ωστόσο στο τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου αντιμετώπισε κάποια προβλήματα από την άμυνα ζώνης του Πανιωνίου, ο οποίος μείωσε λίγο με τον Μακ Γκιλ να παίρνει τη σκυτάλη του σκοραρίσματος από τον Σουίτνι (66-60).

Στην τελευταία περίοδο ο Πανιώνιος άφησε προσωρινά τη ζώνη, η ΑΕΚ έτρεξε λίγο περισσότερο και προηγήθηκε στο 32' με 74-63 δείχνοντας να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, παρόλο που δεν απέφευγε λάθη, τα οποία έδιναν τη δυνατότητα στους Νεοσμυρνιώτες να διατηρούν μια επαφή με το σκορ. Η ΑΕΚ βρήκε λύσεις και από τον Κακλαμανάκη στην επίθεση, ωστόσο όταν ο Πανιώνιος γύρισε ξανά την άμυνά του σε ζώνη, το σκηνικό άλλαξε.

Η ΑΕΚ κόλλησε για τα καλά, παίζοντας με κάποια χαλαρότητα και κάνοντας επιπόλαια λάθη, ο Πανιώνιος το εκμεταλλεύτηκε με τους Μακ Γκιλ και Ντουρέν να σκοράρουν απέναντι στην κιτρινόμαυρη άμυνα, που είχε κι αυτή κενά, και με σερί 11-0 ισοφάρισε 79-79 στο 37'.

Τότε ήταν που σήμανε η ώρα του Λάνγκφορντ. Παρότι είχε σιγήσει στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αμερικανός πήρε την κατάσταση στα χέρια του, έβαλε πέντε συνεχόμενους πόντους και αποκατέστησε το προβάδισμα (84-81), το οποίο πάντως η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να διευρύνει κι έτσι το έχασε για μία ακόμα φορά. Παρότι ο Πανιώνιος με δικές του κακές επιλογές τής έδωσε τη δυνατότητα να ξεφύγει, δεν το έκανε, έτσι ο Ντουρέν με γκολ φάουλ στα 39'' ισοφάρισε ξανά 84-84.

Η ΑΕΚ επιτέθηκε απέναντι σε μαν του μαν άμυνα, η οποία ωστόσο ήταν καλά οργανωμένη και ο Ματσιούλις επέλεξε να σουτάρει για τρίποντο, αντί να πάει σε μια επιλογή πιο κοντά στο καλάθι. Το σουτ ήταν άστοχο, έτσι ο Πανιώνιος είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στην κανονική περίοδο, όμως το σουτ του Ντουρέν στην εκπνοή ήταν άστοχο. Και ο αγώνας οδηγήθηκε σε παράταση.

Το έξτρα πεντάλεπτο άρχισε με μία εύστοχη βολή του Ματσιούλις μετά από τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο Λίνος Γαβριήλ μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας, ωστόσο ο Πανιώνιος πέρασε μπροστά με 86-85 και από εκεί και μετά μίλησε ο Λάνγκφορντ. Η μπάλα πήγε στα χέρια του κι αυτός ανταποκρίθηκε σκοράροντας συνεχώς και δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΚ, η οποία 1,5 λεπτό πριν απο το τέλος προηγήθηκε με 96-90 χάρη σε ένα καλάθι του Τσάλμερς. Ο Πανιώνιος προσπάθησε πιέζοντας να αλλάξει τη ροή του αγώνα, αλλά όταν η ΑΕΚ ξέφυγε με 98-90, δεν υπήρχε χρόνος να συμβεί αυτό, παρόλο που η Ένωση συνέχισε να είναι επιρρεπής στις επιπολαιότητες. Διατήρησε το προβάδισμα κι έφτασε εν τέλει στην απρόσμενα δύσκολη νίκη.

Ο ΣΩΤΗΡΑΣ: Ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε πάνω από ένα μήνα να παίξει σε επίσημο αγώνα, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να παραμείνει ο εαυτός του. Όταν η μπάλα έκαιγε, την πήρε στα χέρια του και έδωσε τις λύσεις που χρειάζονταν ώστε να γλιτώσει το κάζο από τον Πανιώνιο. Ο Αμερικανός τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ είχε 15 επιθετικά ριμπάουντ και 21 ασίστ, ενώ ο Πανιώνιος είχε 5 επιθετικά ριμπάουντ και 10 ασίστ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ