21.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Κώστας Σορώτος αφηγείται την συγκλονιστική ιστορία του Σάλεχ (pic)

Ο Γιασέρ Σάλεχ κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα από την παρουσία του στις Εθνικές κατηγορίες, και πλέον θα αγωνίζεται στην πρωταθλήτρια Αιγύπτου, Αλ Ιτιχάντ.

Ο Κώστας Σορώτος ο οποίος τον πρωτόσυναντησε τον Δεκέμβρη του 2016 αφηγείται την πορεία του 23χρονου Ελληνοαιγύπτιου γκαρντ , και τις δυσκολίες που συνάντησε στην ως τώρα πορεία του.

Αναλυτικά έγραψε : «Τον Δεκέμβρη του 2016 ανέλαβα τον Ίκαρο Καλλιθέας. Μιλώντας με τον πρόεδρο, τον Δημήτρη τον Αγγελόπουλο, μου λέει: " Έχουμε ένα παιδάκι στο εφηβικό που νομίζω ότι κάτι μπορεί να μας δώσει. Για ρίξε του μια ματιά ρε Κώστα, τον λένε Γιάσερ Σάλεχ.".

Το απόγευμα στη προπόνηση που τον είδα κατάλαβα........Δεν ήταν και δύσκολο. Το ίδιο καλοκαίρι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου έκανε όργια, ζήτησα από έναν σοφό ομοσπονδιακό προπονητή να τον καλέσουν σε μια προπόνηση της Εθνικής. Η απάντηση του ήταν ειρωνική και μου είπε να τον στείλουμε στο άλμα εις ύψος. Δεν τον άκουσα και ο Γιάσερ έμεινε στο μπάσκετ.
ο Γιάσερ ήρθε και στην επόμενη ομάδα μου, τον Παπάγου. Εκείνη τη χρονιά δούλευε σαν γκαρσόνι μέχρι το μεσημέρι, με μια μακαρονάδα κρατιόταν όλη τη μέρα. Οι δυσκολίες του συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια όπου δούλευε σαν ντελίβερι μέχρι τις 3 τα ξημερώματα. Ποτέ του δεν παραπονέθηκε, ποτέ του δεν λύγισε, ποτέ του δεν έχασε τη φυσική του ευγένεια και μετριοφροσύνη..
Ο Γιάσερ από αύριο θα συνεχίσει την προσπάθεια του στην πρωταθλήτρια ομάδα της Αιγύπτου.
Ξέρω ότι όταν διαβάσει αυτά τα λόγια θα μου θυμώσει γιατί έτσι θα επιβάλει η σεμνότητα του. Το κάνω όμως γιατί ο Γιάσερ είναι το φωτεινό παράδειγμα για τα νέα παιδιά που κάνουν αθλητισμό και όχι κάτι αλαζονικά παικτάκια της σειράς που τους μιλάς και νομίζεις ότι μιλάς στον Γκάλη , γεμάτα έπαρση και αλαζονεία. Όταν ο κάθε Γιάσερ γίνει ο κανόνας τότε θα ελπίζουμε για ένα καλύτερο μπάσκετ........
Καλή δύναμη παληκάρι μου....................».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ