22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «κρυφός» κίνδυνος για την Basket League

Η, έστω και ετεροχρονισμένη, προσθήκη σε νόμο του κράτους του αιτήματος του ΕΣΑΚΕ να αποφασίζει ο ίδιος για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στην Basket League άρα και να είναι... άξιος της τύχης του χωρίς να κρέμεται από τα κέφια άλλων, ήταν μια σημαντική στιγμή που έδωσε το δικαίωμα να επικοινωνηθεί η δυνατότητα μιας νέας αρχής. Εστω και από του χρόνου, αφού για φέτος δεν πρόλαβαν.

Μέσα στον ίδιο νόμο όμως, υπάρχει μια πρόβλεψη που θέτει σε αμφιβολία την συμμετοχή πολλών ομάδων από διάφορα σπορ στα επερχόμενα πρωταθλήματα. Φυσικά και στο μπάσκετ και αφορά την ειδική αθλητική αναγνώριση. Η Πολιτεία επιμένει σε αυτό και για να πιέσει αναφέρει ότι όποιο σωματείο δεν την έχει αποκτήσει, δεν θα συμμετέχει στα πρωταθλήματα και μετά από δυο χρόνια αν δεν έχει συμμορφωθεί θα διαγράφεται από τα αθλητικά μητρώα.

Για όποιον αναρωτιέται πώς μπορεί αυτό να «αγγίζει» την Basket League, οι πληροφορίες λένε ότι τουλάχιστον τέσσερις ομάδες δεν έχουν αυτή την αναγνώριση και μάλιστα μεταξύ αυτών και ονόματα... βαρβάτα. Λέγεται ότι κάποιοι έχουν ήδη καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα και το θέμα είναι τυπικό για να την αποκτήσουν, λέγεται όμως ότι και κάποιοι έχουν ουσιαστικά προβλήματα με τις απαιτήσεις που υπάρχουν και ότι πολύ δύσκολα θα προλάβουν τις προθεσμίες.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ