24.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο κορονοϊός αλλάζει τα σχέδια της Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία ακόμη ομάδα που κάνει τα πλάνα της και ετοιμάζεται ουσιαστικά για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Έχει συμβόλαια που λήγει και μένει να δει τι θα γίνει με αυτά, υπάρχουν παίκτες στους οποίους θέλει να δώσει έναν μεγαλύτερο ρόλο και παίκτες τους οποίους θα ήθελε να αποκτήσει, ώστε να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη τη σεζόν 2020-21. Σε αυτό το τελευταίο ειδικά είναι που ο κορονοϊός θα παίξει το δικό του ρόλο, αφού και η "βασίλισσα" πρέπει να ακολουθήσει τους κανόνες της οικονομίας.

Η ισπανική εφημερίδα As παρουσίασε τα πλάνα της Ρεάλ, εστιάζοντας αρχικά στη γενικότερη δύσκολη οικονομική κατάσταση που υπάρχει ανά τον κόσμο. Αναφέρει τα όσα έχουν πει Βατούτιν (ΤΣΣΚΑ) και Κερεχέτα (Μπασκόνια) για 30% μείωση στον προϋπολογισμό τους, αλλά και ο Νίκος Λεπενιώτης, γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού, που τόνισε πως οι ομάδες ίσως αναγκαστούν να μειώσουν το μπάτζε τους ακόμη περισσότερο, αφού η απώλεια κερδών μπορεί να φτάσει και στο 50% σε κάποιες περιπτώσεις.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ονειρευόταν Λάρκιν ή Ουίλμπεκιν, αλλά πλέον δύσκολα θα μπορούσε να τους προσφέρει ένα συμβόλαιο τέτοιο που θα μπορούσε να τους δελεάσει. Άλλωστε Αναντόλου Έφες και Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίστοιχα είχαν ήδη προλάβει να ανακοινώσουν την ανανέωση των συμβολαίων και των δύο παικτών. Οι Ισπανοί θα κοιτάξουν αλλού για τον γκαρντ που χρειάζονται, περιμένοντας και το τι θα γίνει με τους τρεις παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν: Ρέγες, Κάρολ, Τόμπκινς.

Ρέγες και Κάρολ είχαν ουσιαστικά αποφασίσει να κρεμάσουν τη φανέλα τους στο τέλος της σεζόν. Ο Φελίπε Ρέγες έχει περιορισμένο ρόλο τα δύο τελευταία χρόνια και μάλιστα είχε εκφράσει πέρυσι τη δυσαρέσκειά του γι' αυτό. Αναμενόταν φέτος να είναι η τελευταία του χρονιά. Δεν θα ήθελε όμως να είναι έτσι η τελευταία του σεζόν, οπότε ίσως αποφασίσει διαφορετικά.

Ο Τζέι Σι Κάρολ, ή μάλλον η κυρία Κάρολ, είχε αποφασίσει επίσης πως μπάσκετ τέλος. Η Ρεάλ θα ήθελα να τον δει να ανανεώνει για μία ακόμη χρονιά, αλλά κι εδώ η απόφαση ανήκει στον παίκτη. Η σύζυγός του θέλει να επιστρέψουν στις ΗΠΑ, στο σπίτι που έχουν φτιάξει και τα παιδιά να μεγαλώσουν στη χώρα τους.

Ο Τόμπκινς είναι πιθανό να μην συνεχίσει, όχι γιατί ενδεχομένως το θέλει ο ίδιος, αλλά γιατί η Ρεάλ είναι αποφασισμένη να δώσει χώρο στον Ουσμάν Γκαρούμπα. Ο Πάμπλο Λάσο του έδωσε χρόνο, αυτός έδειξε να προσαρμόζεται γρήγορα και ο 18χρονος αναμένεται να έχει ρόλο στην ομάδα την επόμενη σεζόν, όποτε αυτή αρχίσει.

Ο Λάσο είναι και θιασώτης του δανεισμού. Πολλοί από τους "μικρούς" ή μεγαλύτερους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης δίνονται δανεικοί σε άλλοι ομάδες, αν αποφασιστεί πως είναι καλύτερο για να αποκτήσουν εμπειρία. Το ίδιο είχε κάνει με τον Φακούντο Καμπάτσο και τη Μούρθια. Το ίδιο έχει κάνει φέτος στον Κάρλος Αλοθέν, ο οποίος ξεχωρίζει στη Σαραγόσα, αλλά και με τον Κλέμεν Πρέπελιτς, ο οποίος ήταν ασταμάτητος επιθετικά με την Μπανταλόνα. Και ακολουθούν και άλλοι παίκτες από τις ακαδημίες όπως ο Σπανιόλο ή ο Νάκιτς.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ