23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο κλήρος στους παίκτες του ΝΒΑ

Τα περιθώρια στο ΝΒΑ έχουν στενέψει αρκετά και θα πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις για το πότε θα ξεκινήσει η σεζόν 2020-2021.

Η περσινή αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε πριν από μόλις τρεις εβδομάδες, αλλά η διοργανώτρια αρχή του «μαγικού κόσμου» πιέζει για έναρξη της καινούριας χρονιάς μέχρι το τέλος του έτους. Το ΝΒΑ και οι παίκτες δεν συμφωνούν, μέχρι στιγμής, καθώς οι τελευταίοι επιθυμούν να αρχίσουν ξανά οι αγώνες από τον Ιανουάριο, ώστε να προλάβουν να ξεκουραστούν μετά το απαιτητικό πρόγραμμα που είχαν στην Disney World του Ορλάντο.

Το βράδυ της Πέμπτης ή το πρωί της Παρασκευής (05-06/11) αναμένεται να διεξαχθεί ψηφοφορία στην Ένωση Παικτών ΝΒΑ, για την ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος. Οι παίκτες θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην 22α Δεκεμβρίου, ημερομηνία που προκρίνει το ΝΒΑ, και την 18η Ιανουαρίου, που συμπίπτει με την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και δίνει επαρκή χρόνο ξεκούρασης και προετοιμασίας.

Το κίνητρο να ξεκινήσει η σεζόν 2020-2021 πριν από τα Χριστούγεννα είναι, φυσικά, οικονομικό. Χωρίς παιχνίδια κατά τη διάρκεια των Εορτών υπολογίζεται πως θα χαθούν -από έσοδα- περί τα 500 εκατ. δολάρια, ενώ οι πιο απαισιόδοξοι κάνουν λόγο για απώλεια έως και ενός δισ. δολαρίων. Πρόκειται για μεγάλη οικονομική ζημία, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ήδη οι ομάδες.

Ωστόσο, η υγεία των παικτών και η καλύτερη δυνατή κατάστασή τους είναι πάνω από όλα. Από την άλλη, όποτε και να ξεκινήσουν οι αγώνες, προς το παρόν δεν προβλέπεται η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα. Από το ΝΒΑ θέλουν σεζόν 72 παιχνιδιών (αντί 82 που είναι κανονικά) και ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ ελπίζει πως μέχρι τις 6 Νοεμβρίου θα έχει αποφασιστεί το πλάνο που θα ακολουθηθεί, ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις και να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο τζάμπολ.

Εφόσον η καινούρια χρονιά ξεκινήσει τον Ιανουάριο, τότε το πιθανότερο είναι να γίνουν 58-60 ματς για κάθε ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, οι αγώνες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, ενώ το ντραφτ του ΝΒΑ έχει ήδη αποφασιστεί να διεξαχθεί στις 18 Νοεμβρίου. Η free agency υπολογίζεται να ξεκινήσει -το νωρίτερα- την 1η Δεκεμβρίου, εφόσον το ΝΒΑ αρχίσει στις 22 Δεκεμβρίου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ