20.6 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ο κλέψας του κλέψαντος

4 Φεβρουαρίου σήμερα και το Retro Stories θυμάται ένα ρεκόρ που καταγράφηκε σε αυτήν την ημερομηνία. Το παιχνίδι της 4ης Φεβρουαρίου 2012 στο Περιστέρι υπό άλλες συνθήκες δεν θα άφηνε κάτι ξεχωριστό πίσω του. Ο Ολυμπιακός νίκησε με το άνετο 87-55 σε μία σεζόν που τον βρήκε στο τέλος της, πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας. Οι “ερυθρόλευκοι” όμως σημείωσαν μία επίδοση που ξεχωρίζει συνολικά στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

 


20 κλεψίματα καταγράφηκαν στη στατιστική του Ολυμπιακού που έτσι ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση στην ιστορία της Basket League. Στην ίδια έφτασε και στις 13 Οκτωβρίου 2001 κόντρα στον Άρη όπως και οι “κιτρινόμαυροι” στις 9 Μαίου 2007 απέναντι στην Ολύμπια Λάρισας.

 


Σε εκείνο το παιχνίδι στο Περιστέρι ήταν χαρακτηριστικό ότι 11 από τους 12 παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν τουλάχιστον ένα κλέψιμο. Εξαίρεση αποτέλεσε μόνον ο Πέρο Άντιτς παρότι έμεινε για 18' στο παρκέ. Από τρία κλεψίματα είχαν Πρίντεζης και Σλούκας, από δύο είχαν Σπανούλης, Ντόρσεϊ, Γκετσεβίτσιους, Παπανικολάου και Μάντζαρης ενώ από ένα είχαν Χάινς, Λο, Κέσελ και Γλυνιαδάκης.

 

 


Για να γίνει πιο εύκολα αντιληπτό το μέγεθος εκείνης της επίδοσης, από εκείνο το παιχνίδι, στα τελευταία επτά χρόνια δηλαδή, δεν υπήρξε ομάδα που να ξεπέρασε τα 17 κλεψίματα σε ματς Πρωταθλήματος.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ