15.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ο Ηφαιστος… δικαιούται Β’ Εθνική!

Το δυσάρεστο νέο της ημέρας είναι η, κατά τα φαινόμενα οριστική, αποχώρηση του Ηφαιστου Λήμνου από το μπασκετικό προσκήνιο. Μόνο που εκτός δυσάρεστο αν τελικά επιβεβαιωθεί, έχει και μία απίστευτα περίπλοκη προέκταση που λίγοι γνωρίζουν και ελάχιστοι έχουν σκεφτεί.

Οπως είχε ξεκαθαριστεί πρόσφατα από την ΕΟΚ, όποια ΚΑΕ που προϋπήρχε στην Basket League δεν θέλει να κάνει χρήση της θέσης, δεν θα παίξει στην Α2 συνεχίζοντας να είναι ΚΑΕ, αλλά θα πάει στην Β' Εθνικής ως αθλητικό σωματείο.


Ο Ηφαιστος Λήμνου, όμως, έχει... προγόνους. Στα χαρτιά είναι ο Αθλητικός Όμιλος Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου «ο Φάρος». Ναι, ο γνωστός Φάρος Κερατσινίου. Ο οποίος όταν είχε ανέβει στην μεγάλη κατηγορία δεν είχε κάνει χρήση της θέσης, είχε γίνει ΓΣ Λάρισας / Φάρος και μετά ο ίδιος έγινε Ηφαιστος Λήμνου. Ουσιαστικά όταν έγινε ΚΑΕ άλλαζε έδρα και διακριτικό τίτλο, όπως έχουν δικαίωμα να κάνουν οι ανώνυμες εταιρίες.


Τώρα, λοιπόν, ο ερασιτέχνης Φάρος ξαναγίνεται κάτοχος μιας θέσης στην Β' Εθνική μπάσκετ την οποία αν θέλουν οι άνθρωποί του μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Οπως σήμερα έκανε το Ρέθυμνο, που έφυγε από την Basket League και δήλωσε ως ερασιτεχνικό σωματείο πλέον συμμετοχή στην Β' Εθνική.

Επί του πρακτέου βέβαια, κάτι τέτοιο θεωρείται πολύ δύσκολο, αφού ο Φάρος ήδη έχει αναγραφεί στους πίνακες της Γ' ΕΣΚΑΝΑ, έχοντας κάνει το νέο του  ξεκίνημα στα τοπικά με τους παραδοσιακούς παράγοντες, οι οποίοι θεωρείται δύσκολο να κάνουν τέτοιο... άλμα. 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ