24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπούμπουρας: «Λέμε εις το επανιδείν»

Ο Ήφαιστος Λήμνου δεν θα αγωνίζεται την καινούρια σεζόν στην Basket League, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να επιστρέψει στο μέλλον, «ξεκινώντας από χαμηλά» όπως διευκρίνισε ο Σπύρος Μπούμπουρας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ, εξήγησε τους λόγους της αποχώρησης της οικογένειας από την ομάδα, αναφέρθηκε στη δημιουργία ακαδημίας που αφήνει ελπίδες επιστροφής για το μέλλον, ενώ ρωτήθηκε και απάντησε και για τον Άρη και την ενασχόλησή τους είτε με την ΠΑΕ είτε με το μπασκετικό τμήμα. Αναλυτικά όλα όσα είπε…

Για τους λόγους που αποχώρησε η οικογένεια Μπούμπουρα από τον Ήφαιστο Λήμνου: «Οι λόγοι είναι διάφοροι. Κατά τη γνώμη μας για να είναι ένα πρότζεκτ επιτυχημένο θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να προσφέρει το 30% του προϋπολογισμού. Εμείς δίναμε το 80%».

Για τον προϋπολογισμό του Ήφαιστου Λήμνου: «Για εμάς ήταν πολλά τα λειτουργικά έξοδα. Είχαμε κόστος περίπου στα 2.000.000 ευρώ, εκ των οποίων το 80% το βάζαμε εμείς. Είχαμε τα εισιτήρια, κομμάτι στο οποίο ήμασταν πολύ επιτυχημένοι, είχαμε το τηλεοπτικό και την κεντρική χορηγία, αλλά μέχρι εκεί. Από άλλες χορηγίες είχαμε συνολικά 40.000 ευρώ».

Για το εάν έχουν μετανιώσει που μπήκαν στο μπάσκετ, ως οικογένεια: «Δεν έχουμε μετανιώσει καθόλου. Ο στόχος μας ήταν να πάει το μπάσκετ στη Λήμνο και τα καταφέραμε. Πριν από τρία χρόνια ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να στηθεί μια ακαδημία μπάσκετ στο νησί, γιατί δεν υπήρχε καθόλου. Βλέποντας το ενδιαφέρον των παιδιών μπήκε η ιδέα στον πατέρα μου να έρθει μια ομάδα επαγγελματικής κατηγορίας. Κάναμε κάποιες επαφές, υπήρχε ο Φάρος που είχε μετακομίσει στη Λάρισα και ξέραμε ότι οικονομικά ήταν σχεδόν οριακά στο να αποχωρήσει. Τότε κάναμε ό,τι μπορούσαμε και σώσαμε την ομάδα στην κατηγορία, ώστε να έρθει στη Λήμνο. Η αγορά ήταν πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ. Είχαμε και την ανακαίνιση του γηπέδου κι όλο αυτό μαζί πέρασε το ένα εκατομμύριο ευρώ. Έχουμε μια ακαδημία με αρκετά παιδιά, για αυτό λέμε εις το επανιδείν. Ίσως μας δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να επιστρέψουμε, ξεκινώντας από χαμηλά».

Για τα όσα έχουν ακουστεί για ενδιαφέρον της οικογένειας να ασχοληθεί με τον Άρη: «Δεν μπήκαμε στο μπάσκετ γιατί μας αρέσει να είμαστε παράγοντες του χώρου. Μας άρεσε να γίνει κάτι στο νησί. Έχει ακουστεί πολλές φορές για τον Άρη, το έχουμε διαψεύσει. Σεβόμαστε τον Άρη, είναι ένα τεράστιο brand name, αλλά δεν μπορούμε να πάμε εκεί. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, είναι το εάν αντέχεις σαν παράγοντας, ο Άρης είναι πολύ μεγάλο φορτίο. Ο Ήφαιστος μου έτρωγε όλη την ημέρα, σκεφτείτε στον Άρη. Είχε γίνει παλαιότερα μια συζήτηση για την ΠΑΕ, για την ΚΑΕ δεν έχει γίνει ποτέ και κάποια συζήτηση».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ