23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Ηρακλής έχει έφεση στα fast track «διαζύγια» (pics)

Πριν καλά-καλά αρχίζει να παίζει, πριν καλά-καλά ιδρώσουν τις φανέλες του οι παίκτες του, έπειτα από έξι επίσημα ματς και μόλις δύο στο Πρωτάθλημα ο Ηρακλής δικαίωσε τον χαρακτηρισμό του «προπονητοφάγου» και τράβηξε χωριστούς δρόμους με τον Θανάση Σκουρτόπουλο που ξεπέρασε τα όρια της αντοχής του. Ανεξαρτήτως των λόγων και των γενικότερων εσωτερικών τριγμών και εντάσεων, η ουσία είναι ότι για μία ακόμη σεζόν δεν θα την τελειώσει με τον προπονητή που την άρχισε.

 


Αυτή είναι η τρίτη σεζόν του Ηρακλή μετά την επάνοδο του στην Basket League και ο κοινός παρονομαστής είναι η αλλαγή στον πάγκο του. Τον 2019-20 ο Γιάννης Καστρίτης έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν κοουτσάροντας την ομάδα μέχρι και τη 17η αγωνιστική. Τον διαδέχτηκε ο Ηλίας Καντζούρης που κάθισε στον πάγκο του για τρία μόλις ματς, αφού ο κορωνοϊός έβαλε πρόωρο τέλος στην περίοδο.

 


Στην περσινή σεζόν οι «κυανόλευκοι» βρέθηκαν δύο φορές στην ίδια θέση. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος ήταν στο «τιμόνι» τους στα οχτώ πρώτα ματς, ακολούθησε για άλλα πέντε ο Αστέριος Καλύβας για να κλείσει τη σεζόν ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

 


Αν γυρίσουμε ακόμη πιο πίσω, θα διαπιστώσουμε ότι αυτή είναι η πέμπτη συνεχόμενη σεζόν του Ηρακλή στην Basket League, στην οποία άλλαξε προπονητή. Η τελευταία φορά που εκείνος που άρχισε κατάφερε και να τελειώσει τη σεζόν, ήταν στο μακρινό 2004-05 με τον Λευτέρη Κακιούση που πέρασε τρεις «γεμάτες» σεζόν στον πάγκο του Ηρακλή 2002-05.

 

 


Ο Σκουρτόπουλος που θύμισε Πιλαφίδη και η περίπτωση Δενδρινού

 


Το «διαζύγιο» με τον Σκουρτόπουλο ήρθε τόσο γρήγορα όσο εκείνο με τον Κώστα Πιλαφίδη στην αρχή της σεζόν 2010-11, που χαρακτηρίστηκε από εσωτερική ένταση που όσο κυλούσε η σεζόν εντείνονταν και εκδηλώθηκε με διάφορους τρόπους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε και η λύση της συνεργασίας με τον Πιλαφίδη μετά τη 2η μόλις αγωνιστική. Ο Ηρακλής είχε μπει στο Πρωτάθλημα με μία εντός έδρας νίκη επί του Πανελληνίου στην παράταση με 82-81 και ήττα στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ με 78-59. Στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης τελείωσε η συνεργασία με τον Πιλαφίδη όπως δηλαδή και με τον Σκουρτόπουλο!

 


«Διαζύγια» με διαδικασίες fast-track υπήρξαν όμως και παλαιότερα στον Ηρακλή, πριν δηλαδή από αυτά με τους Πιλαφίδη και Σκουρτόπουλο. Το 2000 η ομάδα της Θεσσαλονίκη πέρασε μόλις τέσσερα ματς με τον αείμνηστο Μάκη Δενδρινό στον πάγκο της. Λόγω μιας τιμωρίας του «Βούδα» κοουτσάρισε στην πρεμιέρα ο Χρήστος Χρηστάκης και με δεδομένη την αναβολή του ματς της 5ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, ο Δενδρινός κοουτσάρισε τον Ηρακλή σε τέσσερα ματς με ρεκόρ 1-3 για να δει την πόρτα της εξόδου μετά την 6η αγωνιστική.

 


Τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχε την ίδια μοίρα ο Τομ Νιούελ. Ο Αμερικανός είχε αναλάβει τον Ηρακλή της σεζόν 1996-97 αλλά οι τρεις ήττες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές τον οδήγησαν πρόωρα στην έξοδο από το Ιβανώφειο για να αναλάβει στη συνέχεια ο αείμνηστος Τάκης Ξουρίδας και στη συνέχεια ο Ζόραν Σλάβνιτς.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ