20.6 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ο «εμφύλιος» της Βοστόνης

Οι σχέσεις μεταξύ Σέλτικς και Ρέι Άλεν δεν είναι καλές εδώ και αρκετά χρόνια, με αφορμή την έριδά του με τον Ραζόν Ρόντο, με τον κορυφαίο σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ να περιγράφει μια ανέκδοτη ιστορία που δείχνει... τον «εμφύλιο» που υπήρχε το 2012.

Είναι 2012 και οι Μπόστον Σέλτικς, με την φοβερή τους γενιά των Πολ Πιρς, Κέβιν Γκάρνετ και Ρέι Άλεν, στην οποία προστέθηκε μετά ο Ραζόν Ρόντο, έχουν μια από τις τελευταίες τους ευκαιρίες για τίτλο. Αποδείχθηκε πως ήταν... όντως η τελευταία, αφού οι Μαϊάμι Χιτ του ΛεΜπρόν Τζέιμς έκαναν... break to break στον 6ο τελικό Ανατολής και πέρασαν, για να πάρουν εκείνοι το δαχτυλίδι, ενώ λίγο καιρό αργότερα ερχόταν ο Άλεν, ώστε να διεκδικήσει μαζί τους άλλο ένα, κερδίζοντάς το στους Τελικούς του 2013.

Από τότε, οι σχέσεις με τους «Κέλτες» δεν είναι καλές. Έχει αντιμετωπιστεί, μέσες-άκρες, ως προδότης, με «αιχμή του δόρατος» τις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς εναντίον του ο Ρόντο. Ο ίδιος, όμως, έχει μια άλλη οπτική γωνία και την εξηγεί εδώ και καιρό, επιλέγοντας τις τελευταίες μέρες να διηγηθεί μία ιστορία από τα αποδυτήρια των Σέλτικς, όπου ο Ρόντο σύμφωνα με τον ίδιο δεν του έδινε την μπάλα να σουτάρει για ανεξήγητο λόγο, ενώ ο Ντοκ Ρίβερς διάλεγε... το δρόμο της σιωπής.

«Υπήρξαν στιγμές της σεζόν, που ένιωθα όντως τόσο παραμελημένος από την ομάδα στο παρκέ. Μου το έλεγαν αρκετοί μάλιστα κι εγώ το αγνοούσα, γιατί δε θέλω να ασχολείται ο κόσμος με τα θέματα της ομάδας μου. Στο κάτω κάτω, συμπαίκτης μου είναι (σ.σ. Ρόντο). Έλεγαν συνέχεια, όμως, "σε βλέπει να βγαίνεις από το σκριν και δε σου δίνει την μπάλα, ενώ είναι ελεύθερος". Μου το έλεγαν ακόμη και από την οικογένεια μου, που ξέρουν πώς παίζεται το παιχνίδι. Τους έλεγα πως, επειδή το έλεγαν στο παρελθόν για άλλους παίκτες, δε θα το έπαιρνα σοβαρά. Κάποια στιγμή, όμως, άρχισα να το παρατηρώ», είπε στην αρχή ο κορυφαίος σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ, που προ ημερών μπήκε στο Hall of Fame.

Το να βλέπεις τότε τον Άλεν ελεύθερο και να μην πασάρεις για τρίποντο, πάντως, ήταν όντως... περίεργο. Ο ίδιος συνεχίζει την εκδοχή του, αναφέροντας ότι «τότε πήγα στον Ντοκ (σ.σ. Ρίβερς) και του είπα "Ντοκ, νομίζω ότι ο τύπος με βλέπει και δε μου πασάρει την μπάλα. Εκτελώ κανονικά τα συστήματά σου και αυτός δε μου τη δίνει. Θα τη δώσει αλλού ή θα σουτάρει" και η απάντησή του ήταν "Ναι το ξέρω, το έχω συζητήσει με το υπόλοιπο επιτελείο". Η δική μου αντίδραση ήταν "το ήξερες δηλαδή όλο αυτό τον καιρό και δεν έκανες τίποτα. Δεν ήρθες να μιλήσεις μαζί μου, πολύ περισσότερο, δεν πήγες να μιλήσεις μαζί του". Τότε, ήταν που ξεκίνησα να έρχομαι από τον πάγκο, αντί να ξεκινώ βασικός».

Η εκδοχή του Ρέι Άλεν φέρνει διαφορετική τροπή, πάντως, καθώς αν ισχύει έστω σε σημαντικό κομμάτι της, τότε εξηγείται σαφώς ένας από τους λόγους, που τον οδήγησαν να ενώσει τις δυνάμεις του με το Μαϊάμι το καλοκαίρι του 2012, για να προσθέσει το δεύτερο δαχτυλίδι στη συλλογή του το 2013. Κι επειδή το γαϊτανάκι από τότε... δεν έχει σταματήσει, δεν κρύβουμε πως μια απάντηση του... νυν «Λιμνανθρώπου» Ρόντο την περιμένουμε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ