16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Γκιστ 3ος επιθετικός ριμπάουντερ του Παναθηναϊκού

Ενα μόνο ριμπάουντ μάζεψε ο Τζέιμς Γκιστ στα σχεδόν 22 λεπτά παρουσίας του στο παρκέ στο χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι και ήταν στην επίθεση για να του προσφέρει ένα ξεχωριστό, ατομικό επίτευγμα. Ο Αμερικανός έγινε ο 3ος επιθετικός ριμπάουντερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα αφού έφτασε τα 224 και ξεπέρασε τον Κώστα Τσαρτσαρή.

 

Ο Γκιστ σύντομα θα ανέβει και στη 2η θέση της σχετικής λίστας καθώς ο Αντώνης Φώτσης απέχει μόλις 11 επιθετικά ριμπάουντ αλλά η κορυφή είναι ακόμη πολύ μακριά. Εκεί βρίσκεται με 298 επιθετικά ριμπάουντ ο Μάικ Μπατίστ.

 

Κατά τα άλλα...

 

Ο Νικ Καλάθης με το επιθετικό ριμπάουντ που είχε ο ίδιος, έγινε ο 16ος στην ιστορία του Παναθηναϊκού που έφτασε τα 50 στην Ευρωλίγκα με την πράσινη φανέλα.

 

Με τις δύο ασίστ που είχε χθες, ο Νίκος Παππάς έφτασε στις 117 και τη 12η θέση της αντίστοιχης λίστας του “τριφυλλιού” τους Άριελ ΜακΝτόναλντ και Μάικ Μπατίστ.

 

Δύο ασίστ είχε και ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Με αυτές ο Λιθουανός έγινε ο 26ος παίκτης στην ιστορία των “πράσινων” στη διοργάνωση που έφτασε τις 50.

 

Σε ομαδικό επίπεδο ήταν αξιοσημείωτη η επίδοση των 22 ασίστ των “πράσινων” που συμπλήρωσαν 16 συνεχόμενους εντός έδρας αγώνες στην Ευρωλίγκα με 15+.


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ