15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Βεζένκοφ στη 10άδα των σκόρερ του Ολυμπιακού (pics, vids)

Από μία επένδυση πριν δύο χρόνια, ο Σάσα Βεζένκοφ έχει εξελιχθεί σε μία σταθερή αξία του Ολυμπιακού, πρωταγωνιστώντας πια σταθερά στους αγώνες του κάτι που έγινε και χθες απέναντι στη Βαλένθια, αγώνα που χαρακτήρισε τον καλύτερο της σεζόν για... 30 λεπτά. Κόντρα στους Ισπανούς μάλιστα, έφτασε σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα.

 


Ο Βεζένκοφ με τους 19 πόντους του μπήκε στην πρώτη 10άδα των σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Έφτασε τους 603 και ξεπέρασε κατά έναν τον Ιωάννη Παπαπέτρου έχοντας μάλιστα 31 ματς λιγότερα από εκείνα του πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού και νυν του Παναθηναϊκού.

 


Ο Βεζένκοφ μπήκε στη 10άδα μέσα από το 83ο παιχνίδι του με τα ερυθρόλευκα στη διοργάνωση ενώ ο «Παπ» αποχώρησε με 114, με τη διαφορά βέβαια ότι ο Παπαπέτρου έκανε τα πρώτα βήματα του με τον Ολυμπιακό στα 19 του, ενώ ο Βεζένκοφ φόρεσε τη φανέλα της ομάδας στα 23 του.

 

 


Δεν προλαβαίνει πάντως να «σκαρφαλώσει» άλλη θέση στη συγκεκριμένη λίστα, αφού στην 9η θέση των σκόρερ του Ολυμπιακού είναι ο Μίλος Τεόντοσιτς με 62 περισσότερους πόντους από αυτόν (665).

 


Ο 25χρονος φόργουορντ κλείνει μια εξαιρετική σεζόν αφού δύο αγώνες πριν το τέλος της, έχει τέσσερις περισσότερους πόντους -σε μέσο όρο- υπερδιπλάσιους αριθμούς σε ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, κοψίματα και βέβαια ranking, έχοντας χαμηλότερα ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα σε σχέση με την περσινή σεζόν.

 

 

Ειδικά το φινάλε της σεζόν, είναι εντυπωσιακό. Δείτε τους αριθμούς του στου πέντε τελευταίους αγώνες του Ολυμπιακού...

 

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ