18.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο αγώνας με το μεγαλύτερο σκορ όλων των εποχών (vids)

Το Basketa.gr θυμάται τον αγώνα των Ντιτρόιτ Πίστονς με τους Ντένβερ Νάγκετς ο οποίος τελείωσε με το μεγαλύτερο σκορ όλων των εποχών στο ΝΒΑ.

Σαν σήμερα πριν από 37 χρόνια, στο «Πόντιακ Σίλβερντομ» του Ντιτρόιτ, τα «πιστόνια» υποδέχτηκαν τους Ντένβερ Νάγκετς, σ' ένα παιχνίδι που ουδείς περίμενε ότι θα περνούσε στην ιστορία.

Τελικά για να ολοκληρωθεί χρειάστηκαν τρεις παρατάσεις και η κόρνα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους να επικρατούν 186-184, καταγράφοντας μπόλικα ρεκόρ, με πιο σημαντικό, αυτό της επίτευξης των περισσότερων πόντων στην ιστορία μίας αναμέτρησης του ΝΒΑ. Επίδοση η οποία αντέχει μέχρι και σήμερα.

Οι δύο ομάδες πέτυχαν μαζί 370 πόντους και κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί.

Το Ντιτρόιτ είχε στον πάγκο του τον θρυλικό Τσακ Ντέιλι, ο οποίος έμελλε να δημιουργήσει τους «Bad Boys» οι οποίοι θα κατακτούσαν δύο πρωταθλήματα μερικά χρόνια αργότερα. Ήταν στην πρώτη του σεζόν κι ακόμα προσπαθούσε να αποδείξει την αξία του. Στον απέναντι πάγκο καθόταν ο Νταγκ Μόι. 

Από το ξεκίνημα φάνηκε ότι οι επιθέσεις ήταν «καυτές» κι ασταμάτητες. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο (74-74).

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις τα «πολυβόλα»... σιωπούν στο δεύτερο μέρος, αλλά αυτό δεν συνέβη και η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με ισοπαλία, καθώς ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε μόλις... 145-145.

Στην πρώτη παράταση δεν αναδείχθηκε νικητής και η ισοπαλία 159-159, οδήγησε τους Πίστονς και τους Νάγκετς σε δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο. Ούτε εκεί έμελλε να κάμψει κάποια από τις δύο πλευρές την αντίσταση της άλλης και η νέα ισοπαλία ήταν στους 171 πόντους.

Τελικά στην τρίτη παράταση οι Πίστονς πήραν τη μεγάλη νίκη με 186-184!

Ο Αϊζάια Τόμας τελείωσε την αναμέτρηση με 47 πόντους και 17 ασίστ, ενώ 41 είχε σημειώσει ο Τζον Λονγκ και 35 ο Κέλι Τριπούτσκα. Όσο για τον Μπιλ Λαϊμπίρ, πέτυχε double double με 17 πόντους, 12 ριμπάουντ και ως συνήθως, διψήφιο αριθμό από αγκωνιές στους αντιπάλους.

Για τους ηττημένους ο Κίκι Βαντεγουέι έκανε εμφάνιση καριέρας με 51 πόντους, ενώ ο Άλεξ Ίνγκλις ακολούθησε με 47.

Όλα αυτά, με τις δύο ομάδες να σουτάρουν συνολικά τέσσερα (!) τρίποντα. Αμφότερες είχαν 1/2 προσπάθειες σε ολόκληρο τον αγώνα...

Όπως είναι λογικό, ο αγώνας έμεινε στην ιστορία, καθώς δύσκολα θα υπάρξει στο παρόν ή το μέλλον κάτι αντίστοιχο...

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης, ενώ όσοι έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο λόγω καραντίνας, μπορούν να δουν ολόκληρο τον αγώνα στα παρακάτω videos:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ