24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Αβντίγια, η Μακάμπι και η Ουάσιγκτον

Τη σεζόν που συμπληρώνονται 42 χρόνια από τον πρώτο αγώνα ευρωπαϊκής ομάδας εναντίον ομάδας του ΝΒΑ, ο Ντένι Αβντίγια επελέγη στο ντραφτ του ΝΒΑ. Τι συνδέει αυτά τα δύο φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους γεγονότα;

Το 1978 η Μακάμπι είχε παίξει με τους Ουάσιγκτον Μπούλετς. Και φέτος ο Αβντίγια, προερχόμενος από τη Μακάμπι, αποτέλεσε την επιλογή στο νούμερο 9 ντραφτ της ομάδας από την Ουάσιγκτον, που πλέον έχει μετονομαστεί σε Ουίζαρντς!

Στις 7 Σεπτεμβρίου 1978 η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι υποδέχθηκε στο κατάμεστο από 10.000 φιλάθλους Γιαντ Ελιάου τους πρωταθλητές του ΝΒΑ, Ουάσιγκτον Μπούλετς, με ένα ακόμα κοινό στοιχείο να συνδέει τις δύο ομάδες. Ο μεγάλος αστέρας της Μακάμπι εκείνη την εποχή, ο Αμερικανός Ταλ Μπρόντι, είχε επιλεγεί στο ντραφτ του ΝΒΑ από τους Μπούλετς το 1965!

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, η Μακάμπι πήρε τη νίκη σε εκείνο τον αγώνα με 98-97 κι έτσι δεν έγινε απλώς η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που έπαιξε κόντρα σε ομάδα του ΝΒΑ, αλλά και η πρώτη που νίκησε. Κι αυτό χάρη σε 26 πόντους από τον νεαρό τότε Μίκι Μπέρκοβιτς, που μετέπειτα εξελίχθηκε σε θρύλο της "ομάδας του λαού".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ