28.5 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Ο Έλληνας… Ντατόμε «εκτέλεσε» την Κύμη (pics)

Το Ρέθυμνο έστω και δύσκολα κατάφερε να κάμψει εντός έδρας την αντίσταση της Κύμης με 83-73, στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάρη Γιαννόπουλο ο οποίος σημείωσε 22 πόντους.

Με αυτό το ροζ φύλλο η ομάδα του Νίκου Βετούλα ανέβηκε στους 14 βαθμούς κι άφησε πίσω έναν πόντο τους αντιπάλους της, ενώ ισοβαθμεί στην ένατη θέση με τον Άρη και τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Στον αντίποδα ο σύλλογος της Εύβοιας με 13 βαθμούς είναι δωδέκατος.

Πριν λίγες ημέρας η μητέρα του Λουίτζι Ντατόμε μπέρδεψε τον γιο της με τον Χάρη Γιαννόπουλο. Ο τελευταίος, με την εμφάνισή του θύμισε στον Ιταλό σούπερ σταρ της Φενέρμπαχτσε. Ο αρχηγός των Κρητικών βρέθηκε σε σπουδαίο απόγευμα και με τους 22 πόντους που σημείωσε οδήγησε εκ του ασφαλούς το Ρέθυμνο στη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο έμπειρος φόργουορντ είχε 9/15 σουτ, ενώ δεν εκτέλεσε ούτε μία βολή. Εξίσου σημαντική ήταν η προσφορά τόσο του Μάλκομ Άρμστεντ ο οποίος πρόσθεσε 18 πόντους, ενώ 16 σημείωσε ο Σακίλ Γκούντγουιν. Από την πλευρά των ηττημένων ο Μάικλ Κάιζερ σημείωσε 21, ενώ από δώδεκα πέτυχαν οι Σωτήρης Μανωλόπουλος και Θαντ Μακ Φάντεν.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του και η διαφορά έγινε διψήφια στο φινάλε, έπειτα από διαδοχικά λάθη των φιλοξενούμενων. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και στο τέλος φαινόταν ότι θα επικρατούσε ο πιο ψύχραιμος. Το Ρέθυμνο απέφυγε τα λάθη και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και μαζί μία σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Ο «μπόμπερ»: Ο Χάρης Γιαννόπουλος ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο του αγώνα καθώς σκόραρε 22 πόντους με 5/6 δίποντα και 4/9 τρίποντα. Ο... σωσίας του Λουίτζι Ντατόμε «εκτέλεσε» την Κύμη και ήταν αυτός που ηγήθηκε των Κρητικών. 

Με τη γλώσσα των αριθμών: Τα τραγικά ποσοστά της Κύμης ήταν αυτά που δεν της επέτρεψαν να φύγει με μία μεγάλη νίκη από το «Μελίνα Μερκούρη». Οι φιλοξενούμενοι σούταραν συνολικά με το κάκιστο 33% (22/65 σουτ, 16/44 δίποντα, 6/21 τρίποντα), ενώ πέταξαν στα... σκουπίδια και δέκα βολές (23/33). Έτσι λοιπόν πήγε χαμένη η απόλυτη κυριαρχία τους στη ρακέτα, καθώς μάζεψαν 47 ριμπάουντ με τους γηπεδούχους να παίρνουν 31. Στον αντίποδα το Ρέθυμνο είχε καλά ποσοστά (28/59 σουτ, 21/42 δίποντα, 7/17 τρίποντα) και κατάφερε να πετύχει τον στόχο του.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε εικόνες από την αναμέτρηση.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ