19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Άρης… του έδωσε ξανά ρυθμό

Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει το ρυθμό του λόγω κορονοϊού και απώλειας προπονήσεων, κάτι που φάνηκε στο Βερολίνο, αλλά επανερχόμενος στις υποχρεώσεις της Basket League άρχισε να τον βρίσκει, επικρατώντας άνετα του Άρη με 94-72, συνεχίζοντας απρόσκοπτα στην τροχιά κορυφής στο πρωτάθλημα και αρχίζοντας πάλι να βρίσκει τα πατήματά του, σε ένα ματς όπου αποτέλεσε εξαιρετικά ευχάριστο μήνυμα η εμφάνιση του Τι Τζέι Μπρέι.

Ο Μποχωρίδης από τη μία πλευρά και ο Τσάλμερς από την άλλη προσπάθησαν να δώσουν τον τόνο στις ομάδες τους, με τον Άρη να στέκεται πολύ καλά χάρη στους ψηλούς του, καταφέρνοντας να βρουν απαντήσεις απέναντι στη διάθεση, που έδειξε ο Μπέντιλ, με αποτέλεσμα να υπάρξει ισορροπία στην πρώτη περίοδο (19-19).

Η άμυνα των «πρασίνων» ήταν αποτελεσματική με Μήτογλου και Μπέντιλ «φρουρούς», με τους δύο παίκτες να σκοράρουν κιόλας και τον Παναθηναϊκό να φτάνει για πρώτη φορά στο +7 μέχρι τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου (30-23). Ο Λιτλ προσπάθησε να κρατήσει όρθιους τους φιλοξενούμενους, αλλά διατηρώντας τον ίδιο οδηγό και με τον Μποχωρίδη να προστίθεται ξανά ως λύση από μακριά, το «τριφύλλι» αύξησε την απόσταση μέχρι την ανάπαυλα (43-34).

Ο Μπρέι βρήκε ρυθμό στην τρίτη περίοδο και αυτό σήμανε εξαιρετικά νέα για τον Κάτας, αφού σε μόλις πέντε λεπτά στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά με διαφορά 20 πόντων (59-39). Το «ξέσπασμα» αυτό κεφαλαιοποιήθηκε χάρη στην όρεξη των Ελλήνων παικτών τους, που διατήρησαν την απόσταση σε υψηλό επίπεδο (70-48).

Το τελευταίο δεκάλεπτο, κάπως έτσι, ήταν απόλυτα τυπικής διαδικασίας, προσφερόμενο στις δύο ομάδες, ώστε να κάνουν διαχείριση στο σύνολό τους, μιας και είχαν επίσης αντιμετωπίσει ήδη προβλήματα τραυματισμού στα πρόσωπα των Παπαπέτρου για τον Παναθηναϊκό και Σλαφτσάκη για τον Άρη. Ο χρόνος συμμετοχής, έτσι, μοιράστηκε και η μπίλια έκατσε στο + για τους «πράσινους».

Δεκάλεπτα: 19-19, 43-34, 70-48, 94-72

ΤΟ ΠΟΛΥΒΟΛΟ: Ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα και, μάλιστα, αποκόμισε μέγιστο όφελος στην αγωνιστική άνοδο του Τι Τζέι Μπρέι, που δείχνει να προσαρμόζεται. Ο Αμερικανός ήταν ο παίκτης, που «καθάρισε» το ματς με συνοπτικές διαδικασίες στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου, χάρη στο επιθετικό του «κρεσέντο», ολοκληρώνοντας με 25 πόντους και 8/14 τρίποντα, προσθέτοντας πέντε ριμπάουντ και τρεις ασίστ σε σχεδόν 27 λεπτά συμμετοχής.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με τόσο μεγάλη διαφορά στα σουτ εντός παιδιάς, όπου ο Παναθηναϊκός σημείωσε το φυσιολογικό 52% και ο Άρης το «φτωχό» 39%, δεν ήταν παράξενο να έρθει αυτή η τελική διαφορά. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ