25.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Άρης έχει ένα μήνα για να ανέβει το βουνό (vid)

16 Μαίου σήμερα και για όλες τις ομάδες της Basket League απέμεινε ένας μήνας για να διευθετήσουν ότι εκκρεμότητες έχουν και να καταθέσουν, στις 15 Ιουνίου, τον φάκελο της αδειοδότησης τους για τη συμμετοχή τους στο νέο Πρωτάθλημα. Ο Άρης είναι μία από αυτές που πιέζονται περισσότερο αφού θα πρέπει σε διάστημα 30 ημερών να κάνει πολλά.

 


Η προσπάθεια των διοικούντων είναι πολυμέτωπη και ένα από τα μέτωπα, θεωρητικά το πιο εύκολο, έχει να κάνει με τη συμφωνία με τους παίκτες του φετινού ρόστερ για την καταβολή των οφειλομένων. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν έχουν βρει εμπόδια αφού οι ξένοι παίκτες που έπαιξαν φέτος στον Άρη, ο ένας μετά τον άλλον, συμφωνούν σε διακανονισμούς. Ο Μάριο Λιτλ ήταν ο τελευταίος από αυτούς, αφού είχαν προηγηθεί οι Ντραγκίτσεβιτς, ΝτεΚόζι, Σούλερ και Τσάλμερς. Η μόνη εκκρεμότητα πια αφορά στον Μίλαν Μιλόσεβιτς για τον οποίο εκφράζεται η αισιοδοξία ότι δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Αυτά όμως είναι, θεωρητικά πάντα, τα εύκολα.

 

 


Τα πιο δύσκολα έχουν να κάνουν με τις υποθέσεις που χρονίζουν. Μπορεί ο Άρης να πήρε μία παράταση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στο θέμα της αίτησης κατάπτωσης της εγγυητική του από πρώην παίκτες και τον Δημήτρη Πρίφτη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ξεμπέρδεψε με αυτήν την υπόθεση. Αντιθέτως θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τη μικρή παράταση που κέρδισε, ώστε να διώξει τον κίνδυνο κατάπτωσης της εγγυητικής που θα κάνει ακόμη μεγαλύτερο το... βουνό που βρίσκεται μπροστά του.

 


Τα πιο δύσκολα όμως αφορούν στις υποθέσεις των ΒΑΝ που απαιτούν ρευστότητα άρα και άμεση αποτελεσματικότητα. Τα τελευταία μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά αφού δεν βρίσκεται η χρυσή τομή με τον Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς. Μόνο έτσι όμως θα αρθούν τα ΒΑΝ και θα μπορέσει ο Άρης να καθίσει και να συζητήσει επί της ουσίας με προπονητές -τον Καμπερίδη ή άλλους- και γενικότερα να προχωρήσει τον σχεδιασμό του για τη νέα σεζόν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ