20.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ορέστη Μπέλη στο Basketa: «Έχω δικαιώσει τον προπονητή μου»

Η Πεντέλη πήρε ακόμη μία νίκη απέναντι στον Πανερυθραϊκό, αυτή τη φορά εκτός έδρα, με τον Ορέστη Μπέλη να είναι πρωτεργάτης στο "διπλό" της ομάδας του Κώστα Χαρτοματσίδη.

Μιλώντας στο Basketa.gr, ο νεαρός άσος της Πεντέλης, αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας στην παρθενική της εμφάνιση στη Β΄Εθνική, στην επιλογή του από τον ομοσπονδιακό προπονητή της Αλβανία αλλά και στους στόχους του για τη φετινή σεζόν.

Θα έλεγες ότι η νίκη απέναντι στον Πανερυθραϊκό έχει διπλή σημασία γιατί είναι μία νίκη απέναντι σε μία ομάδα που κυνηγάει επίσης την παραμονή;

«Σαφώς είναι μια νίκη διπλής σημασίας γιατί στο τέλος αυτές οι νίκες είναι που θα κάνουν την διαφορά. Αυτή η νίκη έχει και ψυχολογική σημασία γιατί μας δίνει δύναμη και ενέργεια να συνεχίσουμε».

Ενώ ο Πανερυθραϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, εσείς δείξατε μία αντίδραση και τελικά πήρατε τη νίκη. Πιστεύεις ότι με τον καιρό έχετε αποκτήσει εμπειρία και μπορείτε να διαχειριστείτε κάποιες καταστάσεις πιο εύκολα;

« Σίγουρα έχουμε μάθει από προηγούμενα παιχνίδια που φτάσαμε κοντά στην νίκη αλλά δεν τα καταφέραμε, όμως πιστεύω πως αυτό που παίζει μεγαλύτερο ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια είναι το πάθος και η συγκέντρωση».

 Θεωρείς ότι με τις εμφανίσεις σου μέχρι στιγμής, έχεις δικαιώσει την επιλογή του προπονητή σου να σε εμπιστευτεί στην παρθενική εμφάνιση της Πεντέλης στη Β΄Εθνική;

«Πιστεύω πως μέχρι στιγμής έχω δικαιώσει όχι μόνο τον προπονητή μου αλλά και τους υπόλοιπους ανθρώπους που πίστεψαν και πιστεύουν σε εμένα. Ελπίζω να συνεχίσω να τους δικαιώνω και στο μέλλον».

 Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει η Πεντέλη για να παραμείνει στην κατηγορία;

«Για να μείνουμε στην κατηγορία πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως κάνουμε από την αρχή της σεζόν και να παλεύουμε το κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως αντιπάλου».

 Πώς βλέπεις μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής;

«Το φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής είναι ανταγωνιστικό και απρόοπτο και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα που έρχονται σε κάθε αγωνιστική».

 Πώς αισθάνεσαι που παρά το νεαρό της ηλικίας σου έχεις την εμπιστοσύνη ενός ομοσπονδιακού προπονητή;

«Χαίρομαι που με εμπιστεύτηκε ο προπονητής της Εθνικής Αλβανίας ώστε να είμαι και εγώ μέρος της και να ζήσω πρωτόγνωρες εμπειρίες και διαφορετικές παραστάσεις». 

 Πιστεύεις ότι το νέο σύστημα της FIBA με τα παράθυρα, μπορεί να δώσει στην Αλβανία την ευκαιρία να βρεθεί κάποια στιγμή σε μία μεγάλη διοργάνωση;

«Υπάρχουν παίκτες με μέλλον και προδιαγραφές που μπορούν να την βοηθήσουν να επιτύχει κάποιους στόχους αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει υπομονή και στήριξη από την ομοσπονδία και σκληρή δουλειά από τους παίκτες και τους προπονητές».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για τη φετινή σεζόν σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο;

«Οι φιλοδοξίες μου σε ομαδικό επίπεδο είναι να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το θέμα παραμονή, πράγμα το οποίο πιστεύω πως θα γίνει. Σε ατομικό επίπεδο θέλω να βοηθήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα να πετύχει τους στόχους και τα όνειρα της και μέσα από εκείνη να πετύχω και εγώ τα ανάλογα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ