18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ομπράντοβιτς: “Ε, όχι και θρύλος!” (vid)

Το ισπανικό περιοδικό μπάσκετ Gigantes del Basket" είναι από τα μακροβιότερα του χώρου και ένα περιοδικό το οποίο εννοείται πως όλοι οι μπασκετικοί τιμούν και αγαπούν. Φέτος έκλεισε 30 χρόνια ζωής και τα γιόρτασε με μια λαμπρή εκδήλωση στη Βαλένθια, στην οποία μεταξύ άλλων βραβεύτηκε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ως "θρύλος του μπάσκετ". Κι εκεί κάπου ο Ζοτς κατέθεσε τις ενστάσεις του. Και μην νομίζετε πως έχουν να κάνουν με την.... ελληνική πραγματικότητα.

"Ε, όχι και θρύλος του μπάσκετ...", είπε γελώντας. "Θρύλος μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που το έργο του έχει ολοκληρωθεί και μπορείς να τον κρίνεις συνολικά. Θρύλος είναι ο Λόλο Σάινθ. Αν και κάποιος μου είπε σήμερα πως θα μπορούσα να είμαι κι εγώ, γιατί έχω πλέον τα ίδια άσπρα μαλλιά!"

Η στιγμή ήταν ξεχωριστή για τον Ομπράντοβιτς, καθώς το βραβείο του έδωσε ο Χοσέ Κιντάνα, πρόεδρος της Φουενλαμπράδα, της ομάδας που έκανε οικογένειά της την Παρτιζάν κάποτε, όταν έφτασε ως την κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 1992, ενώ δίπλα του βρέθηκαν παλιοί του παίκτες με τους οποίους επίσης κατέκτησε την Ευρωλίγκα αργότερα: Ο Κοράλες, ο Βιγιακάμπα και ο Μοντέρο από την Χοβεντούτ Μπανταλόνα που είχε κατακτήσει τον τίτλο το 1994 στο Τελ Αβίβ και οι Αντούνεθ - Αρλάουκας με τους οποίους σήκωσε την κούπα το 1995 στη Σαραγόσα.

"Βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους, αγαπώ αυτή τη χώρα. Έχω πάρα πολλούς φίλους εδώ, τους οποίους δυστυχώς δεν μπορώ να βλέπω συχνά, εξαιτίας των συνεχών αγωνιστικών υποχρεώσεων της Ευρωλίγκας. Είμαι περήφανος για αυτούς με τους οποίους έχω συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια, έχουν προχωρήσει πολύ, κάποιοι είναι ήδη πρόεδροι ομάδων και κάνουν πολύ καλή δουλειά από κάθε άποψη. Αυτό που εγώ έχω στο μυαλό μου είναι πως με περιμένει ο Τσους (σ.σ. Βιδορέτα, προπονητής της Βαλένθια με την οποία παίζει η Φενέρμπαχτσε για την Ευρωλίγκα). Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να κάνω τη δουλειά την οποία λατρεύω. Είναι αλήθεια πως έχω το ίδιο πάθος που είχα και την πρώτη μέρα, ίσως και περισσότερο και συνεχίζω να μαθαίνω."

Ο Ομπράντοβιτς ευχαρίστησε την οικογένειά του: "Είναι πάντα το πιο σημαντικό. Ο γιος μου είναι στην Βαρκελώνη, η κόρη μου δεν ξέρω που βρίσκεται γιατί της αρέσει πολύ να ταξιδεύει και ευχαριστώ και τη γυναίκα μου γιατί η ζωή του προπονητή είναι δύσκολη. Ξυπνάω στις 9 το πρωί, πηγαίνω στο γήπεδο και επιστρέφω μετά τις 10 το βράδυ.... Δουλεύω πολύ..."

Όλα αυτά με το σχετικό βίντεο που  δεν γινόταν να μην έχει και κάτι από Παναθηναϊκό...

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ