17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 86-68: Του φτάνουν η αντίδραση… και ο Λούντζης (vids+pics)

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην εντυπωσίασε κόντρα στον ΠΑΟΚ, ίσως όντας υποχρεωμένος παράλληλα να κάνει διαχείριση δυνάμεων μετά το ταξίδι από τη Ρωσία και την προσεχή «διαβολοβδομάδα» στην Ευρωλίγκα, αλλά το σημαντικό είναι πως, μετά την ήττα την Αγία Πετρούπολη, έβγαλε αντίδραση, νίκησε με 86-68 χωρίς να χρειαστεί να πατήσει πολύ το «γκάζι» και πρόσθεσε άλλο ένα αποτέλεσμα στην έως τώρα αήττητη πορεία του στην Basket League μετά από έξι αγώνες, με επιπλέον θετικό νέο την πολύ καλή απόδοση του Μιχάλη Λούντζη, που πήρε παραπάνω χρόνο συμμετοχής και έδειξε πως μπορεί να προσφέρει περισσότερα.

Οι δύο ομάδες επιδόθηκαν αρχικά σε μια... μάχη ανάμεσα στις δύο ρακέτες, με τον Φαλ και τον Τζόουνς πρωταγωνιστές να εξασφαλίζουν ισορροπία και εναλλαγή στο προβάδισμα και τον ΠΑΟΚ, μάλιστα, να δείχνει πιο φρέσκος στο παρκέ (15-19 στο 9'). Ο Βεζένκοφ και ο ΜακΚίσικ επανέφεραν την ομάδα τους στο «τιμόνι» με σερί 5-0, αλλά ένα δύσκολο σουτ του Τζόουνς στην εκπνοή έγραψε το 20-21.

Συνεχίζοντας με λύσεις κοντά στο καλάθι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρέμενε ανταγωνιστικός και κρατήθηκε μπροστά μέχρι σχεδόν τα μέσα της δεύτερης περιόδου (29-30 στο 14'). Κάπου εκεί, όμως, ένα σερί 9-0 των παικτών του Μπαρτζώκα άλλαξε την κατάσταση, με τον Πρίντεζη και τον Μάρτιν να κερδίζουν «μάχες» χαμηλά, αν και οι φιλοξενούμενοι με τη σειρά τους απάντησαν με 0-8, για να χωρίσει τις δύο πλευρές στην ανάπαυλα ένα τρίποντο του ΜακΚίσικ (41-38).

Για περίπου τέσσερα λεπτά με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, οι δύο αντίπαλοι έμοιαζαν να έχουν πρόβλημα στο σκοράρισμα, με τον πίνακα να δείχνει 44-40 στο 24ο λεπτό, όταν η άμυνα του Ολυμπιακού έδωσε το σαφές προβάδισμα, που χρειαζόταν για να δείξει πως κυριαρχεί στο παρκέ, βρίσκοντας πολυφωνία στην επίθεση και την επιπλέον θετική συνεισφορά του Λούντζη, για να φτάσει... χωρίς πολύ γκάζι στο +17 (64-47 στο 18'). Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να βρει κάποιες ορθολογικές λύσεις, ώστε να μην «καταρρεύσει» και τουλάχιστον κατάφερε να μην είναι ακόμη μεγαλύτερη η «ζημιά» (66-52).

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να μην τα παρατήσει στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις εξαιρετικές του άμυνες, μειώνοντας μόνο μέχρι το -10 (66-56 στο 34'), με τον Ολυμπιακό να σκοράρει πρώτη φορά μετά από τέσσερα λεπτά, αλλά με το 5-0 από Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ για το 71-56 να υποχρεώνει τον Λυκογιάννη σε τάιμ άουτ. Ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων έκανε το ίδιο για τον Μπαρτζώκα, αφού οι παίκτες του απάντησαν στο επόμενο κιόλας λεπτό με σερί 0-7, που προειδοποιούσε τους γηπεδούχους (71-63). Η αντεπίθεση αυτή δεν είχε συνέχεια, με την άμυνα των παικτών του Μπαρτζώκα αυτή την φορά να έχει τις απαντήσεις και να επιτρέπει μια άνεση στα τελευταία λεπτά, μετατρέποντάς τα σε διαδικαστικά.

Δεκάλεπτα: 20-21, 41-38, 66-52, 86-68

Ο ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ: Ο Μιχάλης Λούντζης είναι γνωστό το τι υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει, ειδικά μετά την φοβερή του εξέλιξη στην Πάτρα. Ο διεθνής γκαρντ έδειξε, ότι ίσως αξίζει περισσότερο χρόνο στον Ολυμπιακό, προσφέροντας με 12 πόντους, σχεδόν αλάνθαστος στα σουτ (4/5), πέντε ασίστ, ένα κλέψιμο και κανένα λάθος σε κάτι παραπάνω από 13.5 λεπτά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ολυμπιακός ίσως δείχνει αυτή την άνεση στο σκορ χάρη στις 15 παραπάνω κατοχές που κέρδισε (14-3 επιθετικά ριμπάουντ και 14-18 λάθη), καθώς η εικόνα του αγώνα ίσως αδικεί τον αξιόμαχο ΠΑΟΚ για την τελική διαφορά των 18 πόντων, που όμως με τόσο λιγότερες μπάλες δεν μπορούσε να αποφευχθεί.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ