20.3 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Ζενίτ – Ολυμπιακός 84-78 : Τον πρόδωσε το όπλο του (pics+vid)

Η τρίτη εξόρμηση του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα δεν έμελλε να φέρει και την πρώτη εκτός έδρας νίκη. Η Ζενίτ ήταν καλύτερη, νίκησε δίκαια με 84-78 και έφερε τη υποχώρηση του Ολυμπιακού στο 6-3, ρεκόρ που πλέον έχει και η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Το μεγάλο φετινό όπλο του Ολυμπιακού, η άμυνα, δε λειτούργησε σήμερα και δέχτηκε 15 πόντους περισσότερους από το μέσο όρο, ενώ τα τρίποντα αποτέλεσαν έναν διαρκή πονοκέφαλο.

Το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού, η άμυνα, δε λειτούργησε στο πρώτο ημίχρονο. Οι Ρώσοι έβαλαν 7 τρίποντα, ο Κόνερ Φράνκαμπ ήταν ασταμάτηρος με 16 πόντους, και 4 από αυτά σε 5 προσπάθειες και καμία δοκιμή δεν αναχαίτισε τον επιθετικό ρυθμό των παικτών του Πασκουάλ. Ο δικός του επιθετικός ρυθμός δεν ήταν κακός, όπως μαρτυρά το 49-43 του ημιχρόνου, αλλά πίσω υπήρχε πρόβλημα. 

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πολύ πιο σκληρός στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, κράτησε τη Ζενίτ χωρίς πόντο για τέσσερα λεπτά, μόνο που το ίδιο... έπαθε κι αυτός. Το ότι χάλασε το παιχνίδι και τον ρυθμό του αντιπάλου, όμως, ήταν μεγάλο κέρδος και παρότι η Ζενίτ πήγε στο 58-51 στο 27', ο Ολυμπιακός έκλεισε την περίοδο στο 58-57 και δείχνοντας έτοιμος για την τελική αντεπίθεση.

Η τελική ευθεία άρχισε άσχημα, με τον Μπάρον να δίνει τις λύσεις που έψαχνε η Ζενίτ και το 67-59 στο 32' να δείχνει επιστροφή προβλημάτων. Ενα επιπλέον για τον Ολυμπιακό ήταν η επιθετική αφύπνισε του Τζόρνταν Λόιντ και οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο από το 72-64. Η Ζενίτ δεν έχασε ποτέ τον ρυθμό της, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να την αιφνιδιάσει και το ματς είχε την κατάληξη που έδειχνε και μάλλον άξιζε.

ΠΟΛΥΒΟΛΑ: Μεγάλο πράγμα το σουτ στο μπάσκετ, αλλάζει τύχες. Ο Κόνερ Φράνκαμπ με τα τρίποντά του έβαλε σε επιθετικό ρυθμό τη Ζενίτ στο πρώτο ημίχρονο, ο Μπίλι Μπάρον την επανέφερε στην τελευταία περίοδο και την οδήγησε στην επικράτηση. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ζενίτ έλεγξε τον καθοριστικό τομέα των ριμπάουντ και με τελικό απολογισμό 36-25 πήρε πλεονεκτήματα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ