15.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 66-56: «Ερυθρόλευκο» πλεονέκτημα για τους τελικούς (pics)

Ο Ολυμπιακός νίκησε 66-56 τον Παναθηναϊκό στο «αιώνιο» ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Β' Φάσης της Α1 Γυναικών και με αυτόν τον τρόπο πήρε το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά των τελικών.

Οι «ερυθρόλευκες» τερμάτισαν στην πρώτη θέση και πλέον θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στις «πράσινες» που έμειναν στη δεύτερη θέση και δεν είχαν στη διάθεσή τους λόγω τραυματισμού την Γέλενα Λεουτσάνκα. Η σειρά των τελικών θα ξεκινήσει από το ισόπαλο 1-1, καθώς μετρούν οι νίκες της κανονικής περιόδου και όποια ομάδα φτάσει πρώτη στις τρεις, θα είναι κι εκείνη που θα στεφθεί πρωταθλήτρια.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, από τη στιγμή που δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη στην αναμέτρηση, κάποιος μπορούσε να παρακολουθήσει τα όσα συνέβησαν μόνο μέσω της στατιστικής υπηρεσίας. Ωστόσο στο φινάλε του αγώνα εμφανίστηκε τεχνικό πρόβλημα και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για 37 λεπτά και οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 56-56 σε αυτό το σημείο. Ωστόσο στα 2'32'' που απέμεναν οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να «τρέξουν» ένα σερί 10-0 και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα με 66-56 και μαζί το πλεονέκτημα στη σειρά των τελικών.

Η ΤΡΙΠΛΕΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Η πολύπειρη Εβίνα Σταμάτη βγήκε μπροστά για τον Ολυμπιακό και σταμάτησε στους 16 πόντους. Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις έκανε η Φοντέιν με 12 πόντους, ενώ εξαιρετική ήταν και η Αλεξανδρή με 11 πόντους. Για τις ηττημένες η Κόλμπι Μόργκαν ηγήθηκε με 14 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες φάνηκαν ιδιαιτέρως αγχωμένες και ήταν αμφότερες πολύ άστοχες. Ο Ολυμπιακός κέρδισε πολλές περισσότερες βολές (21 έναντι μόλις 8) των φιλοξενούμενων και κατάφερε να φτάσει στην τελική επικράτηση, έχοντας πιο καθαρό μυαλό στο τέλος και κυριαρχώντας στα ριμπάουντ με 44 έναντι 34 του «τριφυλλιού».

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ