15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Α1 Γυναικών: «Πρόγευση» τελικού για «αιώνιους» (vid)

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα συναντηθούν το Σάββατο (08/05, 15.00) στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ, στην αυλαία του δεύτερου γύρου της Α1 Γυναικών.

Οι «πράσινες» αναδείχθηκαν νικήτριες στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» (62-61), και οι Πειραιώτισσες θέλουν να κατακτήσουν το ροζ φύλλο ώστε να πλασαριστούν πρώτες στο βαθμολογικό πίνακα και να εξασφαλίσουν έτσι το πλεονέκτημα έδρας εν όψει των τελικών των πλέι οφ. Οι δύο «αιώνιοι», άλλωστε, έχουν «κλειδώσει» εδώ και καιρό τη συμμετοχή τους στα ματς που θα κρίνουν το φετινό τίτλο, τα οποία είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την Τετάρτη (12/05). Το παιχνίδι όμως, είναι καθοριστικό για έναν ακόμα λόγο. Οι νίκες μεταφέρονται στα πλέι οφ, και φυσικά όταν βρεθούν εκεί στον τελικό, είναι τελείως το διαφορετικό να αρχίσουν από το 1-1 ή από το 2-0...

https://www.youtube.com/watch?v=lhyKu1o71as

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τις «ερυθρόλευκες», με τον κόουτς Γιώργο Παντελάκη να τονίζει εν όψει του ντέρμπι: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Πολύ σημαντικό από μόνο του και ιδιαίτερο παιχνίδι. Θεωρώ ότι σαν ομάδα όλοι ξέρουμε ακριβώς τη σπουδαιότητα του παιχνιδιού. Έχουμε προετοιμαστεί σε κάποιες αδυναμίες του Παναθηναϊκού και είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να παίξουμε το ματς και στη συνέχεια να πάμε στα πλέι οφ».

Η προπονήτρια του «τριφυλλιού», Ελένη Καπογιάννη, δήλωσε από την πλευρά της: «Είναι ένα ντέρμπι στην έδρα του αντιπάλου, ξέρουμε τους συσχετισμούς κι έχουμε προετοιμαστεί για ένα πολύ δύσκολο ματς. Θα διεκδικήσουμε με πάθος ό,τι μας αναλογεί».

Εάν ο Ολυμπιακός κερδίσει θα κάνει το 1-1 στις νίκες και οι τελικοί θα ξεκινήσουν από το φαληρικό στάδιο, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας. Στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός πανηγυρίσει το «διπλό», θα κάνει το 2-0 θα έχει τρεις ευκαιρίες, με δύο αναμετρήσεις στη Λεωφόρο και μία στο ΣΕΦ, για τον τίτλο. Εξάλλου, οι ομάδες θα μεταφέρουν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδους στους τελικούς, με τον πρωταθλητή να κρίνεται στις τρεις νίκες.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου:

Σάββατο (08/05)
ΣΕΦ (αίθουσα 5, βοηθητικό) 15.00 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Σώμος, Ψαριανός, Τσολάκος (Άκελ)

Κυριακή (09/05)
Ιωαννίνων (Ν) 12.00 ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΑΧ Δέλλας, Βασιλόπουλος, Αναστασιάδης (Τσιγγέλης)
«Αντ. Φώτσης» 15.00 ΕΦΑΟΖ-ΠΑΟΚ Ρίζος, Καραμπιτσάκος, Χαϊνά (Παπαδόπουλος Στ.)

Η βαθμολογία (Σε 13 αγώνες):
1. Παναθηναϊκός 25 (12-1)
2. Ολυμπιακός 25 (12-1)
3. ΠΑΟΚ 22 (9-4)
4. ΟΑΧ 21 (8-5)
5. ΠΑΣ Γιάννινα 19 (6-7)
6. ΕΦΑΟΖ 17 (4-9)
-Εσπερίδες Καλλιθέας, Δάφνη Αγ. Δημητρίου, Ελευθερία Μοσχάτου και Νίκη Λευκάδας ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους.
-Σπόρτιγκ και Κρόνος Αγ. Δημητρίου αποσύρθηκαν από το φετινό πρωτάθλημα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ