21.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός: Η «διακριτικότητα» για Μήτογλου και ο… χώρος στην περιφέρεια (vid)

Τα δύο πρώτα «χτυπήματα» του Ολυμπιακού για την ομάδα της περιόδου 2021-22, θωράκισαν και με το παραπάνω τις νευραλγικές θέσεις «1» και «5». Ο Τόμας Ουόκαπ και ο Μουσταφά Φολ είναι αμφότεροι δοκιμασμένες λύσεις ποιότητας και σε καμία περίπτωση στοιχήματα. Ο Ολυμπιακός έκανε σαφές... πριν το καλημέρα, σε εποχή που πολλοί ανταγωνιστές του ακόμα δεν έχουν ξεμπερδέψει με την τρέχουσα περίοδο, ότι δεν θα ποντάρει σε στοιχήματα για να ανέβει επίπεδο. Ολα δείχνουν όμως ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει.

Πέραν των δύο πρώτων προσθηκών, υπάρχει η δεδομένη του Μιχάλη Λούντζη ο οποίος κρίθηκε έτοιμος από τους «ερυθρόλευκους» να πάρει και να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ευκαιρία της καριέρας του, ενώ υπάρχει και μια συμφωνία με τον Ντέιβιντ Λάιτι η οποία είναι στο χέρι του Ολυμπιακού να οριστικοποιηθεί. 

Κάπου εκεί μπαίνει η πρώτη μεγάλη κουβέντα. Αν θα είναι ο Λάιτι αυτός που θα κληθεί να ανεβάσει την περιφερειακή παραγωγικότητα ή, αν θα είναι μόνο αυτός. Κατ' αρχάς τίποτα δε μπορεί να θεωρηθεί σήμερα δεδομένο για την περιφέρεια του Ολυμπιακού, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον της σχέσης της ομάδας με τον Βασίλη Σπανούλη. Τουλάχιστον δύο εβδομάδες υπομονής δηλαδή ακόμα, αφού έχει οριοθετηθεί χρονικά η ουσιαστική επαφή των δύο πλευρών μετά το τέλος του Προολυμπιακού τουρνουά της Εθνικής.

Από 'και και πέρα, η συνεχιζόμενη... επίθεση ατζέντηδων με προτάσεις για ξένους περιφερειακούς μπορεί και να είναι επειδή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο Λάιτι, μπορεί και επειδή δεν πιστεύουν ότι θα είναι αυτός ή μόνο αυτός. Η πρόσφατη αποδέσμευση του Νταρούν Χίλιαρντ από την ΤΣΣΚΑ έφερε εκ νέου το όνομά του στο προσκήνιο για πολλές ομάδες μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός. Το ίδιος συνέβη και με την έκφραση επιθυμία του 32χρονου χαρισματικού σκόρερ Ντάριους Ανταμς, να αφήσει την Κίνα και να επιστρέψει στην Ευρώπη και την Ευρωλίγκα. Η αίσθηση ως βεβαιότητα που υπάρχει είναι ότι στην περιφέρεια του Ολυμπιακού υπάρχει... χώρος ακόμα και θα υπάρξει και μεγάλη κουβέντα για τον τρόπο που αυτός θα καλυφθεί

Η περίπτωση Μήτογλου

Ο Ντίνος Μήτογλου είναι εδώ και μήνες ένα από τα πιο συζητημένα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Κάθε φορά που ένας παίκτης από όχι απλά το πάνω, αλλά το... πιο πάνω ράφι φτάνει στο τέλος συμβολαίου με την ομάδα του, αυτό συμβαίνει. Και είναι αυτονόητο ότι ο Ολυμπιακός δεν θα μπορεί να μείνει αδιάφορος για έναν ελεύθερο παίκτη από τη χώρα του.

Οι «ερυθόλευκοι» έχουν κάνει σαφές το ενδιαφέρον τους στην πλευρά του παίκτη και περιμένουν διακριτικά. Αφ' ενός οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε κάθε προσπάθεια μετακίνησης μεταξύ των «αιωνίων» διαχρονικά, αφ' ετέρου η εμπλοκή κι άλλων μεγάλων κλαμπ από την Ευρώπη, έχουν καθορίσει τη συγκεκριμένη, λογική, στρατηγική.

Προφανώς και αυτή η στάση θα τηρηθεί τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το μέλλον του Μήτογλου με τον Παναθηναϊκό. Αν αυτό δεν υπάρξει, τότε ο Ολυμπιακός μπορεί να γίνει και πιο... επιθετικός από το αρχικό του ενδιαφέρον ή, να περιμένει απλά να φέρει αυτό αποτελέσματα, για έναν παίκτη που δεδομένα θα αποτελούσε αυτό που λέμε «τεράστια μετυαγραφή», από όποια πλευρά κι αν το δει κάποιος.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ