22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινος» ο Πετρούνιας (vids)

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ανέβηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας, καθώς πλασαρίστηκε τρίτος στον τελικό των κρίκων.

Ο 30χρονος γυμναστής βαθμολογήθηκε με 15.200 και βρέθηκε πίσω από δύο Κινέζους, τους Γιανγκ Λιου (15.500 βαθμοί) και Χάο Γιου (15.300), ενώ ακολούθησαν οι Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 14.900, Ιμπραχίμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.866, Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσία) 14.833, Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 14.600 και Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.133.

Πρόκειται για το δεύτερο μετάλλιο της ημέρας (02/08) για τα ελληνικά χρώματα, αφού είχε προηγηθεί το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου. Συνολικά, είναι το τρίτο για την Ελλάδα στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα και τις κόρες μου. Αισθάνομαι πάρα πολύ γεμάτος, ήταν ένας εξαιρετικός τελικός, ένας πολύ δύσκολος τελικός. Η διαχείρισή του ήταν τρομακτικά δύσκολη. Είναι πολύ ανάμικτα τα συναισθήματα, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ξανά στα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από πανδημίες και χειρουργεία, έπειτα από όσα έχω περάσει. Έχω γλυκόπικρη γεύση, γιατί μου αρέσει να κερδίζω. Δεν μου αρέσει να έχω δεύτερη και τρίτη θέση. Να είστε σίγουροι ότι θα κάνω τα πάντα για να κερδίσω ξανά», ανέφερε αρχικά ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Όπως πρόσθεσε: «Νιώθω δικαίωση για αυτό το μετάλλιο, ότι καλώς συνέχισαν να πιστεύουν όσοι πίστευαν σε εμένα και με στήριζαν τις δύσκολες στιγμές. Επίσης, είναι μια απάντηση σε όσους σταμάτησαν να πιστεύουν σε εμένα μετά το χειρουργείο που έκανα. Μαμά, τα κατάφερα! Θέλω να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου, τη Βασιλική, που είναι εδώ, το γιατρό μου, κ. Παξινό, και τον προπονητή μου κ. Ράφτη. Θα τα πούμε στο Παρίσι, δεν κλείνει η καριέρα με τρίτη θέση, πρέπει να κλείσει με πρώτη».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ