17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έτσι ήρθε το πρώτο ελληνικό χρυσό μετάλλιο (vids)

Ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Γιαννιώτης κωπηλάτης έκανε εκπληκτική κούρσα στον τελικό του απλού σκιφ Ανδρών, πετυχαίνοντας Ολυμπιακό ρεκόρ, κι έτσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Πρόκειται για το τέταρτο μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, αλλά μόλις το πρώτο χρυσό.

Ο Στέφανος Ντούσκος σημείωσε χρόνο 06:40:45 και κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ του Μάχε Ντρίσντεϊλ (06:41.34) από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, το 2016. Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Νορβηγός Μπορτς με 06:41:66 και το χάλκινο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος του ο Κροάτης Μάρτιν με 06:42:58.

«Αλήθεια, δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι η καλύτερη κούρσα μου. Με βοήθησε ο καιρός. Ο προπονητής μού ζήτησε να είμαι στα μετάλλια. Στα 700-800 μέτρα έκανα μια αλλαγή και δεν πίστευα ότι θα αντέξω. Στα τελευταία 500μ. έλεγα ότι δεν θα με δουν! Βάρεσαν αυτοί, βάρεσα κι εγώ, αλλά στα τελευταία 100μ. είπα ότι δεν το χάνω. Αφιερώνω το χρυσό σε όλους αυτούς που με βλέπουν, στους γονείς μου, την κοπέλα μου, την εθνική ομάδα, τον κ. Πολύμερο, τον προπονητή τον κ. Ποστιλιόνε, το γιατρό και το χορηγό μου», ανέφερε ο Έλληνας κωπηλάτης μετά το τέλος της συγκλονιστικής προσπάθειάς του.

Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στην κωπηλασία ήρθε στην Αθήνα το 2004 με τους Βασίλη Πολύμερο και Νίκο Σκιαθίτη στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και ήταν χάλκινο. Το δεύτερο ήταν και πάλι από το Βασίλη Πολύμερο στο Πεκίνο το 2008, με δίδυμο το Δημήτρη Μούγιο (ασημένιο). Το τρίτο μετάλλιο, χάλκινου χρώματος, ήρθε στο Λονδίνο το 2012 από τις Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου στην ίδια κατηγορία των Γυναικών. Συνολικά, η χώρα μας έφθασε τα 122 μετάλλια στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την Αθήνα το 1896 έως και σήμερα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ