21.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το ξεκαθάρισμα, η εκκρεμότητα, η συνέχεια (vids)

 

Γαλλία, Ιταλία, Αυστραλία, Γερμανία και Η.Π.Α. "τσέκαραν" σήμερα το εισιτήριό τους για την "8άδα", με την αυριανή αναμέτρηση Αργεντινής και Ιαπωνίας (07:40) να συγκεντρώνει τα βλέμματα, καθώς θα κρίνει το 8ο και τελευταίο εισιτήριο των προημιτελικών, ενώ εκείνη της Ισπανίας με τη Σλοβενία (έχουν προκριθεί αμφότερες) θα διαμορφώσει τα γκρουπ των "ισχυρών" και των "ανίσχυρων" Για τα προημιτελικά θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για να μάθουμε τα τέσσερα ζευγάρια που θα διεκδικήσουν την πρόκριση για τα ημιτελικά (δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί ομάδες από τον ίδιο όμιλο, όπως και οι ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες δεν μπορούν να κληρωθούν με τις καλύτερες "τρίτες"). Ας δούμε αναλυτικότερα τι συνέβη στην τρίτη αγωνιστική του Ολυμπιακού Τουρνουά... 

ΙΡΑΝ-ΓΑΛΛΙΑ 62-79

Τον χορό των αναμετρήσεων, αλλά και των προκρίσεων άνοιξε η Γαλλία, αφού επικράτησε του Ιράν με 79-62 και πέρασε αήττητη στην "8αδα", αφήνοντας το Ιράν να ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στη φετινή Ολυμπιάδα, δίχως να καταφέρει να πετύχει κάποια νίκη. Οι Γάλλοι πέρασαν ως πρώτοι και τώρα περιμένουν να μάθουν από την κλήρωση τον αντίπαλό τους στα προημιτελικά. 

https://youtu.be/r8-MzHPoq6A

ΙΤΑΛΙΑ-ΝΙΓΗΡΙΑ 80-71

Αγχωτική νίκη-πρόκριση για την Ιταλία, που τα... βρήκε σκούρα απέναντι στη Νιγηρία, αλλά τελικά επικράτησε με 80-71 και σφράγισε το εισιτήριό της για τα προημιτελικά ως δεύτερη.

https://youtu.be/azq3pGFfV-U

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ 89-76

Η Αυστραλία έκανε το 3/3 επικρατώντας της Γερμανίας με 89-76 και περνώντας στα προημιτελικά ως πρώτη και αήττητη. Η Γερμανία από την άλλη παρά την ήττα της προκρίθηκε και εκείνη στους "8" ως καλύτερη "τρίτη". 

https://youtu.be/AADNomf62bQ

Η.Π.Α.-ΤΣΕΧΙΑ 119-84

Η εθνική ομάδα των Η.Π.Α. έκανε... επίδειξη δύναμης απέναντι στην Τσεχία, επικράτησε με το ευρύ 119-84 και πέρασε ως δεύτερη στην "8άδα". Από την άλλη, οι ηττημένοι Τσέχοι αποχαιρέτησαν το Τόκιο αφού δεν θα συνεχίσουν ούτε ως καλύτεροι "τρίτοι" λόγω της βαριάς ήττας τους στο σημερινό παιχνίδι.

https://youtu.be/uyRQVTay9HM

Η... εκκρεμότητα που κρίνει εισιτήριο!

Η αυριανή αναμέτρηση ανάμεσα σε Αργεντινή και Ιαπωνία (07:40) παίρνει τη μορφή... τελικού! Με ένα μόλις εισιτήριο για τα προημιτελικά να έχει απομείνει, οι δύο ομάδες ετοιμάζονται για μία μάχη μέχρι τελικής πτώσεως που θα κρίνει τη χώρα που θα πλαισιώσει την "8άδα" ως καλύτερη "τρίτη".

Ισπανία-Σλοβενία για... "ισχυρούς και "ανίσχυρους"!

Η αυλαία της φάσης των ομίλων του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ "πέφτει" με την αναμέτρηση της Ισπανίας με τη Σλοβενία (11:20). Αμφότερες οι ομάδες έχουν περάσει ήδη στους "8" και μένει να φανεί ποια από τις δύο θα πάει στο γκρουπ των ισχυρών και ποια στο γκρουπ των ανίσχυρων. Τόσο η Ισπανία, όσο και η Σλοβενία παραμένουν αήττητες και προμηνύεται μία μεγάλη μάχη για να μάθουμε οριστικά πως διαμορφώνεται ο χάρτης των προημιτελικών. 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ