15.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρόντες στο Τόκιο οι Τέιτουμ και Λίλαρντ

Δύο από τα ονόματα που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή φέτος στο ΝΒΑ θα δώσουν το "παρών" και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ και ο Τζέισον Τέιτουμ είπαν το "ναι" στην Εθνική Ομάδα των ΗΠΑ και θα κάνουν το ταξίδι στην Άπω Ανατολή. Μαζί τους στο ταξίδι θα βρίσκεται κι ένας ακόμη αστέρας, ο Ντρέιμοντ Γκριν.

Τέιτουμ και Γκριν έχουν βρεθεί ξανά στην Εθνική Ανδρών των ΗΠΑ. Μάλιστα ο Τέιτουμ συστήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινό μέσω της Εθνικής Εφήβων των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο που είχε φιλοξενηθεί στην Κρήτη το 2015. Ο Λίλαρντ είχε πάρει μέρος στο καμπ της Εθνικής Ομάδας στο 2013, αλλά δεν είχε φτάσει ως την τελική επιλογή. Φέτος είχε 28.8 πόντους μέσο όρο με τους Τρέιλ Μπλέιζερς.

Ο Γκριν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με τις ΗΠΑ πριν από πέντε χρόνια στη Βραζιλία. Ο Τέιτουμ έχει δύο μετάλλια με την Εθνική U17 στο Ντουμπάι το 2014 και την Εθνική U19 στην Κρήτη το 2015. Αγωνίστηκε σε μόλις δύο αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 στην Κίνα, πριν τραυματιστεί, μένοντας εκτός στο υπόλοιπο του τουρνουά. Οι ΗΠΑ είχαν τερματίσει στην έβδομη θέση.

Το καμπ της Εθνικής ΗΠΑ θα αρχίσει στις 6 Ιουλίου στο Λας Βέγκας. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θααρχίσουν στις 25 Ιουλίου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ