17.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο αειθαλής Σκόλα γράφει ιστορία

Ο Λουίς Σκόλα έβαλε το όνομά του σε ένα κλειστό κλαμπ αθλητών και αθλητριών του μπάσκετ, που έχουν να επιδείξουν πέντε προκρίσεις στα προημιτελικά Ολυμπιακών Αγώνων.

Στα 41 του, ο Αργεντινός φόργουορντ αγωνίζεται για πέμπτη φορά στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, με την εθνική ομάδα της χώρας του. Το 2004 στην Αθήνα αναδείχθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης και το 2008 στο Πεκίνο ήταν «χάλκινος», ενώ το 2012 στο Λονδίνο κατέκτησε την 4η θέση και το 2015 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο την 8η θέση. Στην ιαπωνική πρωτεύουσα οι Αργεντινοί πέρασαν ήδη στα προημιτελικά, μετά τη νίκη τους επί της «οικοδέσποινας» στον τελευταίο αγώνα τους στην πρώτη φάση, με εκείνον να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ.

Ο Λουίς Σκόλα έγινε μόλις ο τέταρτος μπασκετομπολίστας και συνολικά έβδομος στο άθλημα, υπολογίζοντας και τις Γυναίκες, που περνάει στους «8» Ολυμπιακών Αγώνων για πέμπτη φορά στην καριέρα του. Είχαν προηγηθεί οι Ισπανοί Πάου Γκασόλ και Ρούντι Φερνάντεθ και ο Αυστραλός Άντριου Γκέιζ, μαζί με τις Αμερικανίδες μπασκετμπολίστριες Τερέσα Έντουαρντς, Σου Μπερντ και Νταϊάνα Ταουράσι. Οι τελευταίες δύο, μάλιστα, ετοιμάζονται να γράψουν τα ονόματά τους με χρυσά γράμμα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, ανεξαρτήτου αθλήματος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ