15.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Θριάμβος για τα “καγκουρό”, απτόητοι οι Γάλλοι (vids)

Δύο ομάδες κατάφεραν να "ζευγαρώσουν" τις νίκες τους στην αγωνιστική δράση της σημερινής, πρώτης ημέρας της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του τορνουά ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων. Γαλλία και Αυστραλία συνεχίζουν απτόητοι προς την κορυφή του ομίλου, ενώ ΗΠΑ και Γερμανία "γράψανε" τις πρώτες νίκες τους.

Μπορεί να ξεκίνησε με ελπίδες για διάκριση, όμως πλέον η Νιγηρία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Η ομάδα του Μάικ Μπράουν, μετά από την ήττα από την Αυστραλία γνώρισε την ήττα και από τους Γερμανούς, στο πρώτο παιχνίδι της σημερινής δράσης στο Ολυμπιακό Τουρνουά Ανδρών. Οι "Τίγρεις" της Νιγηρίας πάλεψαν αυτή τη φορά περισσότερο και μάλιστα είχαν και το προβάδισμα για το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, όμως στην τέταρτη περίοδο οι Γερμανοί εξελίχθηκαν στους απόλυτους κυρίαρχους της αναμέτρησης, φτάνοντας εν τέλει στη νίκη με 99-92, κάτι που την βάζει πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης. Από την άλλη, η Νιγηρία θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να περάσει ως μία εκ των καλύτερων τρίτων.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα στο βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=ASXsuv82PRk&feature=emb_title

Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, το Ιράν ήταν αυτό που... πλήρωσε τα σπασμένα για την ήττα των ΗΠΑ από τη Γαλλία στο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής. Η Team USA ισοπέδωσε με μία διαφορά που προσέγγισε το double score τους Ιρανούς, χωρίς να ανησυχήσει ούτε λεπτό για την έκβαση του αγώνα. Το 120-66 των ΗΠΑ τους γράφει για πρώτη φορά στο τουρνουά στην πλευρά των νικητών και την τρίτη αγωνιστική, απέναντι στην Τσεχία, οι Αμερικανοί θα κοιτάξουν να ολοκληρώσουν το καθήκον τους και να εξασφαλίσουν την απευθείας πρόκριση στη φάση των 8. Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς ήταν ο Ντέιμιαν Λίλαρντ με 21 πόντους.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα στο βίντεο που ακολουθεί:

To τρίτο παιχνίδι της ημέρας ήταν και το πιο εντυπωσιακό, από πλευρά θεάματος. Ιταλία και Αυστραλία πάλεψαν μέχρι τέλους για τη δεύτερη νίκη τους στο τουρνουά, και το έκαναν μέχρι τέλους. Οι Αυστραλοί είχαν τον έλεγχο στη διοργάνωση, όμως η ομάδα της Ιταλίας ήταν διαρκώς από κοντά, κάτι που οδήγησε σε ένα δραματικό φινάλε της αναμέτρησης, στα τελευταία λεπτά. Με απόλυτη ψυχραιμία όμως και πρωταγωνιστές τον Πάτι Μιλς και τον Τζοκ Λάντεϊλ που σημείωσε και το σημαντικότερο τρίποντο του αγώνα, τα "καγκουρό" πήραν μία πολύ μεγάλη νίκη, που τους φέρνει μία ανάσα από την πρώτη θέση του ομίλου τους, με σκορ 86-83.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα στο βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=4FvxaPHhggE

Τέλος, Γαλλία και Τσεχία πάλεψαν για περίπου τρία δεκάλεπτα, μέχρι τελικά να επικρατήσει ο νόμος του... φαβορί. Οι Γάλλοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κερδίσουν με το ευρύ σκορ του 97-77 την Τσεχία, η οποία μέχρι το 30' έδειχνε πως μπορεί να ζορίσει και να παλέψει με ένα εκ τών καλύτερων ρόστερ του τουρνουά. Το τέταρτο δεκάλεπτο όμως άνηκε από την αρχή μέχρι το τέλος στον Ρούντι Γκομπέρ και την Παρέα του, καθώς με ένα επιμέρους σκορ 32 - 15 έφερε το παιχνίδι σε ένα ευρύ σκορ που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα των δύο ομάδων. Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι πως οι Γάλλοι θα αντιμετωπίσουν το Ιράν με την ευκαιρία να κλειδώσουν την πρωτιά του ομίλου, γλιτώνοντας τις... περιπέτειες.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα στο βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=A7jMBQcdh5w

Το πρόγραμμα της Πέμπτης (29/7)

Με δύο παιχνίδια συνεχίζεται η αγωνιστική δράση αύριο, Πέμπτη 29 Ιουλίου. Το δεύτερο παιχνίδι από τα τέσσερα που θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Σαϊτάμα ανήκει στο τουρνουά των ανδρών, με τον Λούκα Ντόνσιτς και τη Σλοβενία να αντιμετωπίζουν τη διοργανώτρια Ιαπωνία, ενώ στις 15:00 ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι και η επανάληψη του προπέρσινου τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η μάχη των δύο... 40άρηδων, Λουίς Σκόλα και Αργεντινή εναντίον Πάου Γκασόλ και Ισπανίας!

07:40 Σλοβενία - Ιαπωνία

15:00 Ισπανία - Αργεντινή

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ