16.9 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες (Α): Σλοβενία και Ισπανία έτοιμες για κορυφή! (vids)

Η δεύτερη αγωνιστική του τουρνουά μπάσκετ ανδρών στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο ολοκληρώθηκε και κάπως έτσι ο τρίτος όμιλος έχει τους δύο πρώτους του, καθώς Σλοβενία και Ισπανία ετοιμάζονται για... ντέρμπι κορυφής!

Όπως έγινε και την πρώτη αγωνιστική, ο τρίτος όμιλος αποτέλεσε την μόνη αγωνιστική δράση της σημερινής ημέρας του τουρνουά ανδρών. Στα δύο παιχνίδια του ομίλου, αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες που είχαν κερδίσει την πρώτη αγωνιστική, απέναντι στις δύο ηττημένες, με την ευκαιρία να "κλειδώσουν" αμφότερες την πρόκριση στα νοκ άουτ, κάτι που εν τέλει κατάφεραν.

Το πρώτο χρονικά παιχνίδι ήταν αυτό της Σλοβενίας, απέναντι στη διοργανώτρια Ιαπωνία. Η παρέα του Λούκα Ντόνσιτς μπορεί να μην είδε τον σταρ της να επαναλαμβάνει τη μυθική εμφάνιση του αγώνα απέναντι στην Αργεντινή, όμως δεν τον χρειάστηκε σε τέτοιο βαθμό. Παρά το γεγονός ότι ο Ντόνσιτς έμεινε στο... ανθρώπινο 25-7-7, οι Σλοβένοι επικράτησαν με το ευρύ 116-81, πραγματοποιώντας έτσι το 2/2 και κλειδώνοντας τη θέση τους στην επόμενη φάση. Μαζί με τον Ντόνσιτς, ο οποίος εμφανίστηκε κάπως αποσυντονισμένος στην αναμέτρηση, οι Σλοβένοι είδαν τον Ντράγκιτς να πετυχαίνει 24 πόντους και να βοηθάει τα μέγιστα την ομάδα του. Από την άλλη, για την Ιαπωνία, ο συνήθης ύποπτος, Ρούι Χατσιμούρα, έλαμψε με 34 πόντους και 7 ριμπάουντ, χωρίς να είναι βέβαια αρκετός για να αποσοβήσει την ήττα. Οι Iάπωνες έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση ως καλύτεροι τρίτοι, αν κερδίσουν τους Αργεντίνους την τελευταία αγωνιστική.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα στο βίντεο που ακολουθεί:

Από την άλλη, το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας ήταν σίγουρα ντέρμπι. Όμως για άλλο ένα ντέρμπι, η ομάδα της Αργεντινής δεν ήταν αυτή που θα χαμογελούσε. Στον επαναληπτικό του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, Αργεντινή και Ισπανία έδωσαν μία εξαιρετική μάχη, με τους Ίβηρες να επικρατούν εν τέλει με το τελικό 81-71. Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο διατήρησε για ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης τον έλεγχο του σκορ, παραμένοντας μπροστά διαρκώς και έχοντας απαντήσεις σε κάθε ευκαιρία της Αργεντινής να φτάσει σε σημείο που θα μπορούσε να... κλέψει την αναμέτρηση. Ένας μαέστρος Ρίκι Ρούμπιο, που εξελίσσεται στον MVP της Ισπανίας στο φετινό τουρνουά έδειξε για άλλη μια φορά τον δρόμο, με 26 πόντους (υψηλό καριέρας με τη "ρόχα" φανέλα), ενώ το αντίπαλο του δέος από την πλευρά της "αλμπισελέστε" ήταν ο Νίκο Λαπροβίτολα με 27 πόντους. Φυσικά, αυτό που ξεχώρισε από την αναμέτρηση ήταν το ματσαπ των δύο κορυφαίων ψηλών που έβγαλε το μπάσκετ σε Ισπανία και Αργεντινή αντίστοιχα, του Πάου Γκασόλ από τη μία και του Λουίς Σκόλα από την άλλη, δύο "μύθων" του αθλήματος, που σε ηλικία 41 ετών γράφουν την τελευταία τους παράσταση σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ίσως και γενικότερα στην καριέρα τους ως παίκτες...

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα στο βίντεο που ακολουθεί:

Το μενού της τρίτης αγωνιστικής

Το Σάββατο θα συνεχιστεί η δράση του τουρνουά ανδρών στο Τόκιο, καθώς αύριο είναι μέρα ξεκούρασης, με τις γυναίκες να αναλαμβάνουν "αποκλειστικά" τη δράση στη Saitama Super Arena. Με 4 παιχνίδια θα κλείσουν οι ανοικτές υποχρεώσεις σε Α' και Β' όμιλο, ενώ την Κυριακή σειρά παίρνει ο Γ' όμιλος.

Σάββατο 31 Ιουλίου

04:00 Ιράν - Γαλλία

07:40 Ιταλία - Νιγηρία

11:20 Αυστραλία - Γερμανία

15:00 ΗΠΑ - Τσεχία

Κυριακή 1 Αυγούστου

07:40 Αργεντινή - Ιαπωνία

11:20 Ισπανία - Σλοβενία

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ