19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η γκρίνια του Ντόντσιτς έφθασε μέχρι το Τόκιο (vid)

Ο Λούκα Ντόντσιτς δεν ξεχωρίζει μόνο για το πλούσιο ταλέντο του, αλλά και για την... γκρίνια του, καθώς διαμαρτύρεται συχνά-πυκνά κυρίως στους διαιτητές για τις αποφάσεις τους.

Ο ίδιος αναγνωρίζει την αδυναμία του, έχει δηλώσει στο παρελθόν πως προσπαθεί να τη διορθώσει, αλλά προς το παρόν δεν τα έχει καταφέρει. «Συνειδητοποιώ ότι καμιά φορά ξεφεύγω. Είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνω. Είναι δύσκολο με όλα αυτά τα συναισθήματα που υπάρχουν σε κάθε παιχνίδι, αλλά προφανώς πρέπει να σταματήσω. Πρέπει να δουλέψω σε αυτό. Είναι δύσκολο, πρέπει όμως να δουλέψω σε αυτό και να βελτιωθώ, επειδή διαμαρτύρομαι περισσότερο από ό,τι πρέπει στους διαιτητές», είχε παραδεχθεί προ καιρού, ύστερα από μια τεχνική ποινή που είχε δεχθεί σε ματς ΝΒΑ.

Σε άλλη τοποθέτησή του είχε ισχυριστεί: «Παραπονιέμαι πάρα πολύ στους διαιτητές. Θα πρέπει να ηρεμήσω και να μη μιλάω στους διαιτητές», ενώ ο Μπράιαντ Ουίντχορστ του ESPN είχε τονίσει για εκείνον: «Δεν ξέρω πόσοι παίκτες θα δήλωναν ενθουσιασμένοι να παίξουν δίπλα του. Άποψή μου είναι πως είναι δύσκολος άνθρωπος. Σπουδαίος παίκτης, αλλά ακόμα κι όταν παρακολουθείς έναν αγώνα της ομάδας (σ.σ. Ντάλας Μάβερικς) βλέπεις πώς φωνάζει στον προπονητή του, τους συμπαίκτες του, τους διαιτητές. Είναι οξύθυμος, έως και ενοχλητικός κάποιες φορές».

Ο 22άχρονος γκαρντ/φόργουορντ, πάντως, δεν… ιδρώνει από τις κριτικές και παρά τις -λεγόμενές του- προσπάθειες να ηρεμήσει εξακολουθεί κι έχει έντονα παράπονα κι εκρήξεις. Στην πρώτη συμμετοχή του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε ένα ματς που η Σλοβενία κέρδισε με άνεση την «οικοδέσποινα» Ιαπωνία, εκείνος πάλι εκνευρίστηκε και δεν έκανε κάτι για να το κρύψει. Αφορμή ήταν η απόφαση των ρέφερι να μη χρεώσουν με φάουλ τον Γκάβιν Έντουαρντς, ο οποίος επιχείρησε να μαρκάρει -ανεπιτυχώς- τον Γκρέγκορ Χρόβατ...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ