16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γνωρίστε το ρομπότ-σκόρερ! (pic,vid)

Μπορεί η τέχνη των σουτ να είναι τόσο εξελιγμένη που κάποιοι παίκτες να μοιάζουν... προγραμματισμένοι να μην χάνουν, όμως πλέον, αυτή η φράση μπορεί να αποκτήσει και κυριολεκτική μορφή!

Στο πλαίσιο του half-time show του αγώνα μεταξύ Γαλλίας και Ηνωμένων Πολιτειών, που έκλεισε την πρώτη ημέρα αγωνιστικής δράσης του τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων, οι Ιάπωνες μας σύστησαν τον "Mr.Robot". Όπως πολύ εύκολα μπορείτε να καταλάβετε από την ονομασία του, ο "Mr. Robot" δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ρομπότ. Ένα ρομπότ, που έχει προγραμματιστεί να μην χάνει σουτ!

Ο "Mr. Robot", όπως συστήθηκε από την FIBA, στην πραγματικότητα ονομάζεται CUE, και αποτελεί δημιούργημα της επιστημονικής ομάδας της Toyota. Είναι ένα πρότζεκτ που εργαζόμενοι στον τομέα της μηχανικής της γνωστής Ιαπωνικής εταιρίας ξεκίνησαν στον ελεύθερό τους χρόνο, καθώς ήθελαν να δημιουργήσουν ένα ρομπότ που δεν θα έχανε ποτέ σουτ. Το πρότζεκτ πήρε διαστάσεις και κατά την περίοδο της πανδημίας, έγινε μέρος της επίσημης δουλειάς τους. Σύμφωνα με τα επίσημα ημερολόγια ανάπτυξης της Toyota, o CUE είναι προγραμματισμένος να πετυχαίνει το 100% των ελευθέρων βολών που καλείται να σουτάρει, ενώ οι επόμενες εκδόσεις πηγαίνουν όλο και πιο μακριά.

Στο ημίχρονο του Γαλλία - ΗΠΑ, ο CUE πέτυχε 3/3 στα σουτ που δοκίμασε, τα οποία ήταν ένα από τις βολές, ένα από το τρίποντο και ένα από το κέντρο!

Δείτε φωτογραφίες αλλά και βίντεο από την εμφάνιση του CUE στο ημίχρονο του Γαλλία - ΗΠΑ:

https://twitter.com/FIBA/status/1419287141536862212

https://twitter.com/firstclassjerry/status/1419297705780776964



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ