11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι 80 πόντοι «σταυροδρόμι» άσου και διπλού στο ντέρμπι

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν μπροστά τους το δεύτερο και λογικά τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι στη σεζόν, ένα ματς που μπορεί να δώσει ώθηση στον νικητή και να βάλει σε δυσκολότερη θέση τον ηττημένο. Οι αριθμοί μπορούν να μας βοηθήσουν σχετικά με τα πλεονεκτήματα των δύο ομάδων άρα σε ένα βαθμό και την κατεύθυνση που θα θελήσουν να δώσουν στο παιχνίδι.

 


Ο Ολυμπιακός δείχνει εσχάτως και ειδικότερα επί ημερών Μπαρτζώκα μία τάση να βελτιώσει την αμυντική συμπεριφορά της όμως απέναντι του θα έχει την ομάδα με την καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας. Μετράει ωστόσο τέσσερις συνεχόμενες εντός έδρας νίκες σε ματς στα οποία δεν δέχτηκε περισσότερους από 72 πόντους. 72 από την Μπάγερν, 70 από την Μπασκόνια, 59 από την ΤΣΣΚΑ και 68 από τη Βιλερμπάν.

 


Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι με εξαίρεση το παιχνίδι με τη Ζενίτ (68-77), όσες φορές ο Ολυμπιακός είχε παθητικό μικρότερο των 80 πόντων στο ΣΕΦ, έφτασε στη νίκη. Το έκανε συνολικά επτά φορές και στις πέντε που δεν το κατάφερε, υποχρεώθηκε σε ήττα.

 


Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός έμεινε μακριά από το ΟΑΚΑ τέσσερις φορές κάτω από τους 80 πόντους. Ήταν στα ματς με τη Βιλερμπάν, τη Μακάμπι, τον Ερυθρό Αστέρα και τη Ρεάλ. Το αποτέλεσμα ήταν και στα τέσσερα το ίδιο. Ήττα. Έτσι κι αλλιώς οι «πράσινοι» πήραν μόνο τέσσερα από τα 12 εκτός έδρας παιχνίδια τους.

 


Με λίγα λόγια οι 80 πόντοι μπορεί, με βάση την ως τώρα πορεία των ομάδων, να αποδειχτούν ένα σημαντικό όριο για το αυριανό ντέρμπι. Κάτω από τους 80 ο Ολυμπιακός θα έχει τον πρώτο λόγο και όσο πιο πάνω πάει από τους 80, τόσο θα αυξηθούν οι πιθανότητες. Αυτά δείχνουν οι αριθμοί τους χωρίς να αποκλείονται οι εξαιρέσεις αφού τέτοιες άλλωστε έχουν εμφανίσει και οι δύο ομάδες σε αυτούς τους κανόνες.

 


Έχει ενδιαφέρον πάντως η αντιπαράθεση των μέσων όρων των δύο «αιωνίων» με βάση την παρουσία του ενός στην έδρα του και του άλλη μακριά από τη δική του έδρα...

 

 

Περιμένετε την 4η περίοδο

 

 

Εστιάζοντας σε όσα έκαναν οι δύο ομάδες ως τώρα στη διοργάνωση, ο Ολυμπιακός εντός και ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας, δημιουργείται η προσμονή για ένα τέταρτο δεκάλεπτο που πέραν του ότι πιθανώς να κρίνει τον νικητή, είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τη συμπεριφορά των «αιωνίων».

 


Ο Ολυμπιακός στα 13 εντός έδρας παιχνίδια του έβγαλε αρνητικό επιμέρους σκορ στην τέταρτη περίοδο, καθώς σημείωσε σε αυτά 252 και δέχτηκε 260 πόντους. Σε έξι από αυτά το επιμέρους σκορ ήταν αρνητικό.

 


Ο Παναθηναϊκός, στα 12 εκτός έδρας παιχνίδια του έβγαλε αρνητικό επιμέρους σκορ τέταρτης περιόδου και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, καθώς σημείωσε 229 και δέχτηκε 290 πόντους. Στα επτά από τα 12 το επιμέρους σκορ ήταν αρνητικό, υπήρξε μία ισοπαλία με την Μπάγερν και μόνο σε τέσσερα το πρόσημο ήταν θετικό.

 


Με λίγα λόγια το «φίνις» δεν είναι το... φόρτε ούτε του ενός, ούτε του άλλου οπότε η τέταρτη περίοδος μπορεί να έχει ξεχωριστή σημασία στο αυριανό ντέρμπι.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ