17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Οι… 7 άθλοι του Ηρακλή

Οι ανατροπές του Ηρακλή στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 έχουν πάψει να θεωρούνται κάτι ξεχωριστό. Ο "γηραιός" για κάποιο λόγο έχει βαλθεί να τρελάνει φίλους και εχθρούς με τις νίκες που έχει πάρει στο νήμα.

Λες και η... νορμάλ επικράτηση δεν του αρκεί. Πρέπει να την κατακτήσει με βασανιστικό ή καλύτερα... σαδιστικό τρόπο. Με αφορμή την εκτός έδρας νίκη της ομάδας του Βαγγέλη Αλεξανδρή στην Καβάλα, το basketa.gr σας παρουσιάζει τις 7 νίκες του "Ήρα" που προήλθαν με επικά, πολλές φορές, comeback.

14η αγωνιστική: Ηρακλής-Φάρος Κερατσινίου 101-97 (παρ.), (84-84 κ.α.)
Ο αγώνας φαινόταν χαμένος για τους γηπεδούχους, καθώς λίγο πριν την λήξη της τρίτης περιόδου είδαν τον Φάρο να προηγείται με 22(!) πόντους, 66-44. Εκεί όμως πήρε μπροστά η πυροβολαρχία του Ηρακλή. Με τα τρίποντα να πέφτουν βροχή και τον Γιάννη Γκαγκαλούδη (29π.) να "σκοτώνει" τους Κερατσινιώτες το ματς οδηγήθηκε σε παράταση (84-84).  Ο πολύπειρος "Γκάγκα" έδωσε ξανά την λύση με σουτ από τα 6.75 στα 4" και ο Κώστας Τότσιος σφράγισε τον θρίαμβο με δύο βολές.

https://www.youtube.com/watch?v=-EYXeOsAZoM

17η αγωνιστική: Ηρακλής-Αρκαδικός 70-64
Το ημίχρονο βρήκε μπροστά τους Θεσσαλονικείς με 37-31 και μετά το στραπάτσο στον Χολαργό, η νίκη ήταν μονόδρομος στο κεκλεισμένων των θυρών Ιβανώφειο. Οι Αρκάδες βρίσκονταν μπροστά 63-58 στο 36' και έδειχναν ικανοί για το διπλό. Ακολούθησε ένα σερί 12-1 του Ηρακλή για την ανατροπή, με τον Βασίλη Αγγελακόπουλο να σταματά στους 17 πόντους.

18η αγωνιστική: ΓΣΛ-Ηρακλής 74-82
Μπορεί το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή να προηγήθηκε 25-15 στο πρώτο δεκάλεπτο όμως οι Λαρισαίοι πάλεψαν, επανήλθαν και στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν μπροστά 62-57. Το 7-0 του Ηρακλή τα άλλαξε όλα. Από πιθανή νίκη παραμονής το ματς μετατράπηκε σε ήττα που προκάλεσε τριγμούς στον ΓΣΛ, καθώς ο Στέφανος Πέρκος αποτέλεσε παρελθόν. Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Γιάννης Γκαγκαλούδης με 31 πόντους (10/10 διπ., 2/6 τριπ.)

20η αγωνιστική: Εθνικός-Ηρακλής 69-70
Οι Πειραιώτες έφτασαν σε μια τεράστια νίκη και μάλλον την άξιζαν, αφού ο Ηρακλής δεν βρισκόταν σε καλή μέρα. Ωστόσο ο "γηραιός" βρήκε τον τρόπο με ποιον άλλον, τον "Γκάγκα", να κάμψει την αντίσταση του Εθνικού, που αγωνίστηκε χωρίς το μεγάλο του όπλο, Νίκο Κόκκαλη και στο τέλος είχε την ευκαιρία να πάρει το ματς, αλλά ο Μάρτζος αστόχησε στο σουτ της νίκης. Πρώτος σκόρερ ο Μιχάλης Γιαννακίδης με 15 πόντους και 5 εύστοχα τρίποντα

https://www.youtube.com/watch?v=YbXRmg23khA

21η αγωνιστική: Ηρακλής-Πανιώνιος 80-79
Το μεγάλο ντέρμπι που σίγουρα έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη των φίλων του Ηρακλή. Για τρεις περιόδους το ματς ήταν "χαμένο από χέρι". Ο "ιστορικός" σκόραρε κατά ρυπάς και στο 31' προηγήθηκε και με 17 πόντους, 45-62! Που να ήξεραν οι Νεοσμυρνιώτες τι θα επακολουθούσε... Η άμυνα του Ηρακλή έσφιξε, τα λάθη του Πανιωνίου διαδέχονταν το ένα το άλλο και με συνολικό σερί 35-17, το Ιβανώφειο πήρε δικαίως φωτιά. Ο Κώστας Τότσιος σημείωσε 22 πόντους ενώ ο Ρονάλντας Ρουτκάουσκας "έγραψε" double-double με 11 πόντους και 12 ριμπάουντ!

https://www.youtube.com/watch?v=vPb1fdebKng

22η αγωνιστική: Ψυχικό-Ηρακλής 83-88 (παρ.), 74-74 (κ.α.)
Για τρίτο σερί ματς, ο Ηρακλής πετυχαίνει επικό comeback.  Παρά το γεγονός ότι το σύνολο του Γιώργου Ρεμεντέλα είχε το προβάδισμα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, οι Θεσσαλονικείς έστειλαν το ματς στην παράταση (74-74) με γκολ-φάουλ του ηγέτη τους Γιάννη Γκαγκαλούδη, ο οποίος μίλησε ξανά στο τέλος, αυτή την φορά με τρίποντο στα 37" , δίνοντας το ροζ φύλλο στην ομάδα του. Στους 24 πόντους σταμάτησε ο "Γκάγκα", από κοντά και ο Κώστας Τότσιος με 23.

25η αγωνιστική: Καβάλα-Ηρακλής 65-67
Η πιο πρόσφατη καταχώρηση στην λίστα των ανατροπών. Χθεσινή (8/4) μάλιστα. Μετά το αρχικό 4-6, η Καβάλα ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, διατηρώντας όμως ισχνή διαφορά. Προηγήθηκε και με 5, 28-23. Ο αγώνας έγινε ντέρμπι, το ημίχρονο τελείωσε 33-34 και οι το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια. Μία βολή του Ρονάλντας Ρουτκάουσκας διαμόρφωσε το 65-66 με 1'10" για το τέλος. Η Καβάλα ήταν άστοχη, έχασε βολές, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης με 1/2 έκανε το 67-65 υπέρ του Ηρακλή και ο Λιθουανός πάουερ φόργουορντ έκλεψε την μπάλα στην τελευταία καθοριστική άμυνα, σφραγίζοντας το διπλό.

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ