19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι «σκούπες» στο ντουλάπι, τα πλέι οφ ζωντάνεψαν (pics, vids)

Μπορεί να μην αν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό να χάσει τον τίτλο και ελπίδα για το Λαύριο για να τον κατακτήσει. Τι κι αν το διακύβευμα της σειράς των μικρών τελικών είναι μηδενικό; Η ουσία είναι ότι τα πλέι οφ ζωντάνεψαν μετά από χρόνια. Πλέι οφ δεν είναι μόνο η σειρά που κρίνει τον τίτλο αλλά οχτώ συνολικά σειρές και κρίνοντας σε αυτή τη βάση, έχουμε ήδη δει κάτι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα 15 χρόνια.

 


Με τις δύο σειρές τελικών στο 1-1 και αφού προηγήθηκαν δύο πολύ ενδιαφέρουσες σειρές ημιτελικών και άλλες δύο προημιτελικών -εξαιρουμένων εκείνων του Παναθηναϊκού με τον Ιωνικό και του Λαυρίου με τον Κολοσσό αν και στη δεύτερη παρά το 2-0, οι Ρόδιοι ήταν ανταγωνιστικοί- η σεζόν δεν μπορεί παρά να φύγει με θετικό πρόσημο στο επίπεδο της ανταγωνιστικότητας. Ναι, τον τίτλο κατά πάσα πιθανότητα θα τον κατακτήσει η ομάδα που απέχει χιλιόμετρα από τις άλλες σε όλα τα επίπεδα, όμως αυτό δεν απέτρεψε την ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων να τον κοιτάξει για τέσσερα ματς στα μάτια και το Λαύριο του μπάτζετ που ισοδυναμεί με ένα δικό του συμβόλαιο να δοκιμάσει τα όρια του.

 

 


Στο σύνολο των 23 αγώνων των πλέι οφ ως τώρα, έχουμε δει 11 αγώνες που κρίθηκαν με μονοψήφιες και διαφορές, οι τέσσερις από αυτούς κρίθηκαν με διαφορές μέχρι πέντε πόντων και δύο σε παράταση. Αυτό που δείχνει όμως την ξεκάθαρη διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι οι... σκούπες των ημιτελικών και των δύο σειρών των τελικών. Αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια που καμία από τις τέσσερις σειρές της τελικής τετράδας, δεν θα κριθεί με 3-0! Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-1, Λαύριο-Προμηθέας 3-2, Προμηθέας-ΑΕΚ 1-1 και Παναθηναϊκός-Λαύριο 1-1.

 

 


Η φανερή πτώση, ακόμη και στο επίπεδο του ελληνικού Πρωταθλήματος, του Παναθηναϊκού, η απουσία του Ολυμπιακού και βέβαια οι ανταγωνιστικές ομάδες που έχουν δημιουργήσει Λαύριο, Προμηθέας και ΑΕΚ έχουν δημιουργήσει αυτήν την κατάσταση που συνολικά στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, δεν είναι καθόλου συνηθισμένη. Από το 1993 με την παρένθεση της περσινής σεζόν όταν δεν έγιναν πλέι οφ, μόνο τέσσερις φορές, πριν τη φετινή περίοδο, δεν υπήρξαν «σκούπες» στα ημιτελικά και στους τελικούς, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι βλέπουμε τα πιο... ζωντανά πλέι οφ των τελευταίων χρόνων.

 

 

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, ας θυμηθούμε τι έγινε στις τέσσερις προηγούμενες σεζόν στις οποίες δεν υπήρξαν «σκούπα» σε κάποια από τις τέσσερις σειρές της τελικής τετράδας, όπως δηλαδή φέτος...

 

 


Πλέι οφ 1993

Ημιτελικά: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-3, Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 3-1

Μικροί τελικοί: ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 2-1

Τελικοί: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-3

 

 


Πλέι οφ 1998

Ημιτελικά: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2

Μικροί τελικοί: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-1

Τελικοί: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 3-2

 

 


Πλέι οφ 2003

Ημιτελικά: Παναθηναϊκός – Περιστέρι 2-1, ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-1

Μικροί τελικοί: Περιστέρι – Ολυμπιακός 3-1

Τελικοί: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-1

 

 


Πλέι οφ 2005

Ημιτελικά: Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 3-2, Μαρούσι – ΑΕΚ 1-3

Μικροί τελικοί: Μαρούσι – Πανιώνιος 1-3

Τελικοί: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-1

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ