17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λαύριο-Παναθηναϊκός 94-89: Λαυριάρα, τρέλα και ψυχάρα! (vids)

Η τρέλα... δεν πάει στα βουνά, αλλά στο Λαύριο! Η ομαδάρα αυτή του Χρήστου Σερέλη, επέστρεψε μετά τη «σφαλιάρα» του ΟΑΚΑ, καθώς και την ανατροπή του Παναθηναϊκού από -13 σε δικό του +10 στο δικό του γήπεδο, πήγε το δεύτερο τελικό σε έξτρα πεντάλεπτο και χάρη στα φοβερά ψυχικά αποθέματα των παικτών του ισοφάρισε τη σειρά me 94-89, δείχνοντας πως μόνο εύκολο «εμπόδιο» δε θα είναι για τον τίτλο προς τους «πράσινους», αν αποφασίσουν να... χαλαρώσουν.

Το Λαύριο έπιασε... στον ύπνο τον αντίπαλό του, με τους «πράσινους» να μη έμοιαζαν να έχουν μπει στο παρκέ και στο πρώτο τρίλεπτο, με πλουραλισμό επιθετικά, είχε ήδη διψήφια διαφορά στο 15-5. Ο Μουράτος έκοβε, οι υπόλοιποι έραβαν και ο Γερομιχαλός ήταν συγκλονιστικός με όσες βοήθειες έδινε στις δύο πλευρές του παρκέ, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει λύσεις στα κορμιά του, με τον Μήτογλου και τον Χεζόνια να επιχειρούν να «ξυπνήσουν» τους υπόλοιπους, αλλά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε δικαίως ως μια εκπληκτική παράσταση των γηπεδούχων (28-18).

Με το που ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος, όμως, άρχισε και η αντεπίθεση για το «τριφύλλι», που έβαλε στη ρακέτα τους Μήτογλου-Παπαγιάννη, ευτύχησε να δει τον Μπρέι εύστοχο από μακριά και στα μέσα κιόλας του δεκαλέπτου είχε ολοκληρώσει ένα επιμέρους 2-13 για την ανατροπή (30-31). Οι παίκτες του Σερέλη, όμως, διόλου διατεθειμένοι να παραδώσουν τα «όπλα» ήταν, πιέζοντας... μέχρι σκασμού και βλέποντας τον Κάρτερ να μπαίνει στην «εξίσωση», ώστε στο τέλος του ημιχρόνου να είναι ελαφρώς μπροστά στο σκορ (41-40).

Ακολουθώντας την ίδια συνταγή στην τρίτη περίοδο και βλέποντας την υπομονήτου προηγούμενου δεκαλέπτου να αποδίδει καρπούς, ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά, έχοντας ακόμη και βοήθεια από τον Κασελάκη εκτελεστικά, αν και στην απέναντι πλευρά ένας σαφώς βελτιωμένος Κάρτερ κρατούσε όρθιο το Λαύριο (51-51 στο 25'). Με τον Παπαγιάννη, όμως, να γίνεται κύριος εκφρασής των «πράσινων» επιθέσεων και την ομάδα του να εκμεταλλεύεται το χαμηλό σχήμα του αντιπάλου, η διαφορά πήγε εν ριπή οφθαλμού στο +10 για τους παίκτες του Κάτας (51-61 στοο 29'), αλλά το τέλος του δεκαλέπτου άφηνε στην άλλη μεριά μια ευχάριστη νότα χάρη σε ένα τρίποντο του Μουράτου για το 56-63.

Αυτό το καλάθι τελικά φάνηκε να δίνει ψυχολογία στο Λαύριο, που έκανε τη δική του αντεπίθεση, με τον Ντιαλό επιτέλους να βρίσκει στόχο και τον εξαιρετικό Γερομιχαλό να πετυχαίνει τρίποντο για την ανατροπή και το 69-68 στο 34ο λεπτό. Ο Παπαπέτρου στην μία πλευρά και ο Ντιαλό στην άλλη επιδόθηκαν σε μια «μάχη» για το ποιος θα επικρατούσε στα επόμενα λεπτά, προσφέροντας και αρκετές εναλλαγές στο «τιμόνι», ώσπου ένα καλάθι του δεύτερου από κοντά στα 100" να φέρει τη διαφορά στο τρίποντο (78-75). Ο Χεζόνια, όμως, παρουσιάστηκε και με δύο δικές του προσπάθειες, αν και στη δεύτερη φάνηκε να κάνει φάουλ, έδωσε προβάδισμα στο «τριφύλλι» με 78-79 στα 53.2". Ο Ντιαλό αστόχησε από κοντά και ο Κροάτης πήρε... με το έτσι θέλω εύκολες βολές για το 78-81 στα 18.5", αλλά ο Κάρτερ είχε την απάντηση και με 8.5" για τη λήξη βρήκε τρίποντο για την ισοφάριση (81-81). Ο Παναθηναϊκός έψαξε τον Χεζόνια, αλλά εκείνος δεν ευστόχησε και το ματς πήγε στην παράταση.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να προσφέρουν ένα συναρπαστικό παιχνίδι και στο έξτρα πεντάλεπτο με αρκετές εναλλαγές, με το Λαύριο πάλι να παίρνει μια απόσταση και, αυτή την φορά, ήταν δύο κατοχών χάρη σε ένα τρίποντο του Μουράτου κι ένα λέι απ του Κόζι για το 91-87 στα 80" για τη λήξη. Οι παίκτες του Κάτας δεν έβρισκαν λύσεις, αλλά και ο Ντιαλό δε «σκότωνε» το ματς από τη γραμμή των βολών, με τον Μπρέι να δίνει μια ελπίδα στους «πράσινους» με λέι απ για το 92-89 στα 18.4". Ο Γερομιχαλός δεν έκανε το ίδιο λάθος και, ουσιαστικά, τελείωσε το ματς, αφού μετά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν λύσεις και οι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν στο Λαύριο.

Δεκάλεπτα: 28-18, 41-40, 56-63, 81-81, 94-89 (παρ.)

ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ: Αρκετοί παίκτες του Λαυρίου έκαναν άλλη μια προσωπική υπέρβαση, αλλά για μια φορά θα... αδικήσουμε έναν εκ νέου ηγετικό Μουράτο (19 π., 7/19 σουτ) και θα ξεχωρίσουμε τους Τάισον Κάρτερ και Άλφα Ντιαλό. Ο πρώτος είχε μια σταθερά σπουδαία παρουσία σε όλο το ματς με 20 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και έξι ασίστ σε κάτι παραπάνω από 27.5 λεπτά, μαζί με το μεγάλο τρίποντο που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Ο δεύτερος ήταν εκείνος, που άλλαξε το ρυθμό στο τελευταίο δεκάλεπτο, για να γυρίσει η ομάδα του από το -10, όντας... πανταχού παρών και τελειώνοντας με 12 πόντους και οκτώ ριμπάουντ, επιμένοντας παρά την αστοχία του σε σχεδόν όλο τον αγώνα και «σπάζοντας» τα κοντέρ με σχεδόν 42 λεπτά στο παρκέ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Από τη στιγμή, που το Λαύριο δε μέτρησε «πληγές» σε κατοχές από τα επιθετικά ριμπάουντ, αφήνοντας μόνο δύο παραπάνω (13-15) στον Παναθηναϊκό, και εξασφάλισε επτά παραπάνω δικές του με ισάριθμα λιγότερα λάθη (12-19), μπορούσε να «χτυπήσει» το ματς, με το 41% του στα τρίποντα έναντι του «φτωχού» 22% των φιλοξενούμενων να είναι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ