24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στους «16»

Η ΑΕΚ εξασφάλισε την παρουσία της στους «16» του Basketball Champions League και, επί της ουσίας, μπορεί να κληρωθεί με όλες τις υπόλοιπες ομάδες πλην της Χάποελ Χολόν, με την οποία ήταν μαζί στην πρώτη φάση.

Η κλήρωση της δεύτερης φάσης του BCL θα γίνει την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στο «Σπίτι του Μπάσκετ-Πάτρικ Μπάουμαν», στην Ελβετία. Οι Μπάμπεργκ, Σαραγόσα, Σαν Πάμπλο Μπούργος, Τενερίφη, Στρασμπούρ, Τόφας, Τουρκ Τέλεκομ και φυσικά η Χάποελ Χολόν προκρίθηκαν ως πρώτοι από τον όμιλό τους, ενώ εκτός από την «Ένωση» ως δεύτερες πέρασαν και οι Σάσαρι, Νίμπουρκ, Νίνζι Νόβγκοροντ, Ρίγα, Καρσίγιακα, Ιγκοκέα και Μπρίντιζι.

Εν όψει της κλήρωσης, οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση θα είναι στο πρώτο γκρουπ και οι δεύτερες ομάδες στο δεύτερο γκρουπ. Οι «κιτρινόμαυροι» θα βρεθούν στον ίδιο όμιλο με δύο από τις ομάδες που τερμάτισαν πρώτες (πλην των Ισραηλινών) και μία από εκείνες που τερμάτισαν δεύτερες στην πρώτη φάση.

 

Οι δεκαέξι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις νέους ομίλους και οι δύο πρώτες θα εξασφαλίσουν το «εισιτήριο» για το Φάιναλ Έιτ, το οποίο θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου (05-09/05). Τα πλέι οφ θα ξεκινήσουν το διήμερο 2-3 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 6-7 Απριλίου. Οι δεκαέξι ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες μεταξύ τους εντός κι εκτός έδρας.

Αναφορικά με τους περιορισμούς, οι ομάδες δεν μπορούν να κληρωθούν με αντιπάλους που ήταν στον ίδιο όμιλο της κανονικής περιόδου. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τις ομάδες από την ίδια χώρα. Θα ακολουθήσει ακόμα μία κλήρωση εν όψει του Φάιναλ Έιτ, μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του τόπου διεξαγωγής του από τη FIBA.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ