27.5 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Οι Ουίζαρντς… πληρώνουν, αλλά ο Ουόλ θέλει να φύγει (vids)

O Τζον Ουόλ αγωνίζεται από το ξεκίνημα της καριέρας τους στο ΝΒΑ στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Ύστερα από δέκα χρόνια, λοιπόν, θεωρεί πως έφθασε η ώρα να αποχωρήσει.

Ο 30χρονος γκαρντ, ο οποίος επιλέχθηκε από τους «πρωτευουσιάνους» στο νούμερο 1 του ντραφτ του 2010, έχει αναδειχθεί μέχρι στιγμής πέντε φορές all star (2014-2018), ωστόσο με την ομάδα δεν έχει καταφέρει να διακριθεί. Θέλοντας να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, αλλά και «ψάχνοντας» νέα πρόκληση στην καριέρα του, ζήτησε ανταλλαγή.

Το συμβόλαιο του παίκτη με τους «μάγους» έχει ισχύ για άλλα τρία χρόνια, αντί περίπου 130 εκατ. δολαρίων. Από το Φεβρουάριο του 2019 παραμένει εκτός δράσης, λόγω σοβαρού τραυματισμού (ρήξη αχίλλειου τένοντα), κι αυτό ίσως αποτελέσει τροχοπέδη για τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, στην προσπάθειά τους να βρουν ομάδα για να τον ανταλλάξουν. Στα 573 ματς κανονικής περιόδου, που έχει παίξει στο ΝΒΑ, έχει κατά μέσο όρο 19π., 4,3 ριμπάουντ, 9,2 ασίστ και 1,7 κλεψίματα σε 35.9’, ενώ έχει αγωνιστεί και σε 37 αναμετρήσεις πλέι οφ, με μ.ό. 21,9π., 4,3 ριμπάουντ, 9,8 ριμπάουντ, 1,7 κλεψίματα και 1,1 κοψίματα.

https://www.youtube.com/watch?v=VLSeGCkdoq4

Από εκεί και πέρα, οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς έδωσαν 80 εκατ. δολάρια στον Ντάβις Μπέρτανς, για να τον κρατήσουν για τα επόμενα πέντε χρόνια, με τον παίκτη να δικαιώνεται που δεν είχε υπογράψει προ μηνών την πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του, αφού τα χρήματα που πήρε τώρα ήταν πολύ περισσότερα.

Ο Λετονός φόργουορντ είχε πέρυσι σε 54 παιχνίδια κανονικής περιόδου τον υψηλότερο μέσο όρο πόντων στην καριέρα του (15,4), καθώς και 4,5 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ σε 29.3’, ωστόσο δεν έπαιξε στην επανεκκίνηση μετά τη διακοπή εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αφού δεν δέχθηκε να πάει στη «φούσκα» της Disney World του Ορλάντο, μαζί με την υπόλοιπη αποστολή. Επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, έγινε τότε ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ που αρνήθηκε, γεγονός που σεβάστηκαν οι «πρωτευουσιάνοι».

https://www.youtube.com/watch?v=dpS_9OeS-q4

Στο μεταξύ, ο Ρόμπιν Λόπεζ που έμεινε ελεύθερος από τους Μιλγουόκι Μπακς θα συνεχίσει την καριέρα του στην αμερικανική πρωτεύουσα. Οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς του πρόσφεραν συμβόλαιο ενός έτους κι εκείνος το αποδέχθηκε, με τις απολαβές του να κυμαίνονται στα περίπου 5 εκατ. δολάρια.

O 32άχρονος σέντερ είχε πέρυσι κατά μέσο όρο 5,4π. και 2,4 ριμπάουντ σε 14.5’ σε 66 αγώνες κανονικής περιόδου με τα «ελάφια» και 2π. και 1,3 ριμπάουντ σε τρία ματς πλέι οφ, αγωνιζόμενος για 7’. Στους «μάγους» θα έχει, σίγουρα, αυξημένο ρόλο.

https://www.youtube.com/watch?v=mIgJI_8K8_E



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ