14.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι μείον βαθμοί, οι αγωνίες και οι σοβαρές εκκρεμότητες της Basket League

Η χθεσινή δημόσια δέσμευση του Λευτέρη Αυγενάκη, στη διάρκεια της παρουσίασης του πρωταθλήματος από τον ΕΣΑΚΕ, αφ' ενός αποτέλεσε μια δικαίωση του λογικού αιτήματος του συνδέσμου, αφ' ετέρου έδειξε να βάζει αρκετά πράγματα στη θέση τους.

Με δεδομένη πλέον την «ελάφρυνση» των προβλεπόμενων ποινών ειδικά για το μπάσκετ, λόγω του διαφορετικού τρόπου βαθμολόγησης και κυρίως με όσα έχει (και... δεν έχει) ανακοινώσει η ΕΕΑ, το τοπίο διαμορφώνεται ως εξής εν όψει της έναρξης της Basket League.

Ο Κολοσσός για τον οποίο η Επιτροπή έχει κάνει σαφές ότι δεν του έχει χορηγήσει πιστοποιητικό λόγω εκπρόθεσμης υποβολής φακέλου, εμπίπτει στην αμέλεια και θα βρεθεί με μείον ένα στην αφετηρία.

Ο Αρης και ο Απόλλωνας Πάτρας επίσης δεν έχουν πάρει πιστοποιητικό, αλλά χωρίς να έχει γίνει γνωστό το σκεπτικό της απόρριψης. Αν πρόκειται για οικονομικό πρόβλημα και δεν είναι αμέλεια, τότε θα δεχθούν ποινή από μείον τρεις μέχρι μείον πέντε βαθμούς.

Κι αν για τις τρεις αυτές ομάδες υπάρχουν πλέον σαφείς ενδείξεις, συνεχίζουν να υφίστανται και δύο μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα. Η ΑΕΚ και ο Ηρακλής δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα σε καμία απόφαση της ΕΕΑ, άρα κανείς δεν ξέρει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή απλά δεν έχουν εξεταστεί οι περιπτώσεις τους. Πράγμα δύσκολο βέβαια.

Οπως φαίνεται πάντως, η πρόθεση της Πολιτείας είναι να εγκρίνει ένα λογικό αίτημα, αλλά όχι να συγκαλύψει παραπτώματα που έχει βρει η Επιτροπή. Κάτι που σημαίνει, ότι η βαθμολογία πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος θα αποκτήσει... συλλεκτική αξία με τα μείον να συνοδεύουν αρκετές ομάδες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ