21.2 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Οι «λέοντες» της Βιτόρια και οι «πορθητές» (vids)

Οι έδρες ως επί το πλείστον αποδείχθηκαν... φιλόξενες στην πρώτη ημέρα της προτελευταίας «στροφής» της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα, με τη μοναδική που υπερασπίστηκε το «σπίτι» της, την Μπασκόνια, να «κλειδώνει» την οκτάδα των ομάδων που θα αγωνιστούν στα playoffs και να καθιστά ως μοναδική ενδιαφέρουσα διαδικασία, την τελική κατάταξη και τις «διασταυρώσεις» στην επόμενη φάση.

Η Φενέρμπαχτσε μοιάζει να έχει «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση, περνώντας από τη Μόσχα με το 73-64 επί της Χίμκι. Σε ένα παιχνίδι ισορροπημένο μέχρι το 28' σχεδόν, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αρκέστηκαν στο να κάνουν ένα μικρό «ξέσπασμα» μέχρι το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, για να πάρουν ένα «διπλό» που τους φέρει σε ξεκάθαρη πλεονεκτική θέση σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό.

Η Μπαρτσελόνα πήρε στην Πόλη μία νίκη... για την τιμή των όπλων, «συντρίβοντας» με 107-83 την Εφές. Οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς βρέθηκαν σε εξαιρετική βραδιά πίσω από τα 6.75 μέτρα, προσφέροντας έτσι «σόου» και θέαμα στο τουρκικό κοινό, το οποίο τελικά... μάταια περίμενε μία νίκη από την ομάδα του, σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι.

Στη δέκατη φετινή της νίκη έφτασε η Αρμάνι Μιλάνο, περνώντας από τη Γερμανία με 83-78 απέναντι στην Μπάμπεργκ. Σε μία... ιταλική «μάχη» των πάγκων, η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι ήταν εκείνη που βρίσκοντας περισσότερες λύσεις επιθετικά στο φινάλε, πήρε ένα ακόμη... ντέρμπι απογοητευμένων και το «διπλό» στη Βαυαρία, ελπίζοντας πως το τέλος της κανονικής περιόδου θα τη βρει σε θέση να διεκδικεί, τουλάχιστον, θέση στην πρώτη δεκάδα.

Στο ντέρμπι πρόκρισης της Βιτόρια, η Μπασκόνια κέρδισε τη Μακάμπι με 83-72 και αποτελεί την τελευταία ομάδα που περνά στα playoffs. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνεθ πήραν απλά αυτό που άξιζαν, με βάση την αγωνιστική τους εικόνα ιδιαίτερα στο δεύτερο γύρο, για να πανηγυρίσουν μία μεγάλη ανατροπή επί της «ομάδας του λαού», η οποία πριν από δύο μήνες έδειχνε πως δε θα κινδύνευε, αλλά τελικά έμελλε να απογοητεύσει για ακόμη μία χρονιά.

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 29/3:

Χίμκι-Φενέρμπαχτσε 64-73
Αναντολού Εφές-Μπαρτσελόνα 83-107
Μπάμπεργκ-Αρμάνι Μιλάνο
Μπασκόνια-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρασκευή 30/3:

Μάλαγα-Ολυμπιακός
Ερυθρός Αστέρας-Ρεάλ Μαδρίτης
Ζαλγκίρις-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Παναθηναϊκός-Βαλένθια



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ