25.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

«Διπλό»… για την τιμή των όπλων η Αρμάνι

Με πλουραλισμό στην επίθεση και περισσότερες λύσεις στο τέλος η Αρμάνι Μιλάνο πήρε νίκη γοήτρου στη Γερμανία απο την Μπάμπεργκ (83-78).

Ετσι και αλλιώς οι δύο ομάδες χωρίς άγχος καθώς έχουν αποκλειστεί, έπαιξαν ελεύθερο μπάσκετ προς τέρψιν των θεατών αν και το σκορ δεν πήγε ψηλά παρά τις λίγο πιο χαλαρές άμυνες.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν από ένα δεκάλεπτο. Οι Ιταλοί το πρώτο όπου με Μίτσοφ (9π.) και Τσιντσιαρίνι (5π.) προηγήθηκαν με 28-23, παρά το εξαιρετικό παιχνίδι του Ντάνιελ Χάκετ για τους γηπεδούχους σε άμυνα και επίθεση. Οι Γερμανοί πάντως ήταν καλύτεροι στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου με αντεπίθεση ισοφάρισαν σε 43-43 στο ημίχρονο. 

Μάλιστα στα πρώτα επτά λεπτά της δεύτερης περιόδου, δέχτηκαν μόλις έξι πόντους ενώ σημείωσαν 18 και έτσι προηγήθηκαν με 41-34 στο 17'  αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με σερί 9-0 (με κύριο εκφραστή τον Γκάουντλοκ σε αυτό το διάστημα) και προηγήθηκαν 43-41 πριν ισοφαρίσει ο Χάκετ με βολές, ο οποίος όμως έμεινε μόνο στο ένα καλάθι στο δεύτερο δεκάλεπτο (σε σχέση με τους 8 πόντους που είχε στην πρώτη περίοδο).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το τέλος με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν μέχρι το 35' (73-73) όταν οι Ιταλοί ξέφυγαν εκεί με έξι πόντους (79-73) με επιμέρους σερί 10-0 και μεγάλο τρίποντο του Μπέρτανς καθώς και ένα καλάθι του Γκουντάιτις. Και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν ξανά. 

Και ενώ στο 34' είχαν βρεθεί πίσω με πέντε πόντους (71-66 με βολή του Χάκετ), στο τελευταίο εξάλεπτο δέχτηκαν μόλις 7 πόντους ενώ πέτυχαν 17 !

Ο Σπύρος Γκόντας ήταν ο ένας εκ των τριών διαιτητών αυτού του αγώνα τον οποίο παρακολούθησαν 6150 θεατές.

 

Ανθρωπος του αγώνα: Την ώρα που οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 71-66 μόλις έξι λεπτά πριν το φινάλε, ο Ντάιρις Μπέρτανς ήταν άποντος. Ο Λετονός γκάρντ "ξύπνησε" την κατάλληλη στιγμή και με δύο τρίποντα (με το ένα μείωσε σε 71-69 και με το άλλο έδωσε προβάδισμα 77-73 στην ομάδα του) και ένα δίποντο (που έκανε το 81-75 για την Αρμάνι) έκρινε τον αγώνα. Ακόμα και το μοναδικό του ριμπάουντ, αλλά και η μοναδική του ασίστ ήρθαν στο τελευταίο δίλεπτο που ουσιαστικά κρινόταν το παιχνίδι.  

Με τη γλώσσα των αριθμών: Η Αρμάνι πήρε ουσιαστικά σκορ από επτά παίκτες (τέσσερις με διψήφιο αριθμό πόντων και άλλοι τρεις που τον πλησίασαν) και αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το αμυντικό έργο της Μπάμπεργκ. Παράλληλα μέτρησε για τη νίκη σε ένα παιχνίδι που οι Ιταλοί είχαν και περισσότερα λάθη (9 έναντι 6) αλλά και λιγότερες ασίστ (13 έναντι 19) !

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ